Nog geen reacties

4e plaats op Open European Championships Rastede

Nadat onlangs de taptoe- première van de nieuwe show “Lost and Found” in Delfzijl plaatsvond, was het afgelopen weekend tijd voor de allereerste wedstrijd met deze nieuwe show. Dit gebeurde in Rastede, tijdens de Internationale Rasteder Musiktage.

Vrijdagavond vertok de band om 18.45 uur naar het Duitse Rastede. Na aankomst bij de accommodatie, één van de vele scholen die dit weekend beschikbaar waren gesteld voor de honderden deelnemers, werd er in secties gerepeteerd en het weekend doorgesproken. Tevens werden de nieuwe sjerpen gepresenteerd en werd het uniform “Lost and Found-klaar” gemaakt. De nieuwe sjerp, met drie tinten blauw, wordt alleen in de show gebruikt. Dit ter versterking van het hoofdthema, de tsunami die in 2004 delen van Azië verwoestte. Voor straatoptredens e.d. zal vanzelfsprekend de originele sjerp worden gebruikt. Nadat de uniformen in orde waren gemaakt, vertrok het grootste gedeelte van de leden naar het festivalterrein om de sfeer alvast te proeven. Want behalve presteren, staat gezelligheid ook hoog in het vaandel in Rastede!

Zaterdagochtend en zaterdagmiddag werd er ondanks de hitte nog stevig gerepeteerd en toen was het zover; vertrek naar het wedstrijdterrein, omkleden en showtime! De show ging redelijk. Helaas waren er wat problemen met het veld en was de show daarom hier en daar nog iets onzeker, maar iedereen had alles gegeven en nu volgde het spannende wachten op de uitslag. Een show als deze voor het eerst laten jureren is spannend, komt het verhaal over met de gekozen muziek en de visuele effecten? Maar liefst 20 groepen uit diverse landen streden voor een plaats voor het Open EK de volgende dag. Aan het eind van de avond kwam de uitslag, Showband Marum behaalde de derde plaats met 88 punten, na de Beijing University Marchingband en Irene Ede. De ontlading was groot en na het vuurwerkspektakel werd nog een tijdje doorgefeest. De plaatsing voor de Open European Championships was een feit.

10494610_776773862374901_7962198791601482539_n 65935_776773049041649_3038191602816694912_n

De volgende dag stond daarom ook weer in het teken van repeteren. De sfeer was opgetogen en er werd op relaxte wijze getraind achter de slaapaccommodatie. De show verliep zekerder dan de dag ervoor en de leden én publiek genoten zichtbaar. Na een lange retreat in de brandende zon werd de eindklassering bekend gemaakt. Showband Marum eindigde als vierde, een geweldige prestatie. Dik tevreden keerden de leden, staf en bestuur en alle supporters, na nog een overheerlijke Duitse currywurst te hebben genuttigd, huiswaarts.

Showband Marum kijkt terug op een fantastisch weekend met een geweldige sfeer en een prestatie van formaat. De komende weken zal Showband Marum van een welverdiende vakantie genieten, waarna in augustus en september de eerste taptoes alweer gepland staan in Vries, Stadskanaal en Alkmaar.

Foto’s en video’s zullen z.s.m. op onze Facebook-pagina verschijnen!

Plaats een reactie