Nog geen reacties

Zinderende CGN Finals!

Afgelopen zaterdag stond in het teken van het slotstuk van het winterseizoen: de CGN Championships! Enigszins onwennig reed de Intension-karavaan zaterdag niet naar Eindhoven maar richting Almere waar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, de CGN Finals plaatsvonden. Het beloofde een ontzettend spannende dag te worden voor alle Marumers die in Almere de vloer op gingen voor de afsluiting van hun winterseizoen.

P1230058

Intension Junior heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan hun programma “MenDiNa’. De jonge meiden zijn ontzettend gedreven en blijken zelfs hun staff te hebben gevraagd om nóg meer te trainen dan zij al deden. Petje af!  Al deze inzet heeft ervoor gezorgd dat ze dit seizoen met een volwassen en zeer boeiend programma op de contestvloer konden verschijnen. De Finalsshow was uiteindelijk goed voor 76.76 punten en een zeer nette 5e plaats.
Intension A wist in de A-class prelims indruk te maken met “My Identity”. Na een moeizame start van het seizoen door o.a. wisselingen in leden, staff en bestuur, sloeg Intension vandaag keihard terug. De groep heeft met elkaar de schouders eronder gezet wat – misschien wel tegen ieders verwachting in – werd beloond met 70.63 punten, een 6e plaats én plaatsing in de Finals betekende. Een fantastische prestatie in het sterke en grote deelnemersveld wat de A-class dit seizoen kende.

P1230036
’s Avonds bracht Intension voor een bomvolle tribune voor de laatste keer hun show. Ondanks de kleine groep (met 7 meiden was Intension de kleinste unit in de A-class), wist Intension de aandacht vast te houden en was er een fantastische communicatie met het publiek. Alles viel tijdens Finals op z’n plek en de behaalde 71.86 punten en een 6e plaats is een resultaat om ontzettend trots op te zijn!
P1230385
European X bracht tijdens de prelims een “gecontroleerde” show, zoals ze het zelf noemden. Met 85.15 punten wisten zij hun koppositie vast te houden maar moest er ’s avonds absoluut nog een schepje bovenop. En dit deden ze! Nadat er ’s middags zelfs nog even in de Siberische temperaturen buiten werd gerepeteerd, was European X klaar voor hun allerlaatste keer “Stuck”. De energie was volop aanwezig en iedereen genoot volop van deze ontzettend technische en snelle show. De retreat was voor de Marching Open Class misschien wel spannender dan ooit, maar uiteindelijk bleek European X met maarliefst 87.65 punten de ongeslagen kampioen!
Christy
Ten slotte was er nog meer winst onder de Marumers.  Sensation pakte de titel in de Open Class. De show “a-MAZE-ing” maakte veel indruk; het publiek ging dan ook helemaal uit haar dak.  Met 83.00 punten in de Prelims, en 84.25 punten tijdens Finals, wist ook Sensation ongeslagen kampioen te worden.  Bij deze wensen wij Sensation, en in het bijzonder de Marum-leden, veel succes tijdens de WGI World Champion-ships in Dayton (VS)!
Nu de CGN Finals achter de rug zijn, kan het zomerseizoen beginnen! De meiden van Intension Junior zullen met  SWJK Marum/Opende hun nieuwe show “NL” gaan instuderen en hebben al erg leuke optredens op de agenda staan, o.a. ODSC, Jeugdfestival Stiens. Showband Marum is straks weer helemaal compleet, ook met de (staff)leden die deze winter bij Sensation of European X liepen. Over twee weken gaat de showband op werkweekend, traditiegetrouw in Veendam en Westdorp. Hier zal de show, die de afgelopen wintermaanden al in een geheel nieuw jasje is gestoken, worden ingestudeerd zodat de groep klaar is voor Take One, ODSC, het WMC en alle andere optredens die in 2013 zullen plaatsvinden! Spoedig meer over het werkweekend, de vernieuwde show en het WMC!

P1230076 P1230173

 

Plaats een reactie