Nog geen reacties

Zeer geslaagd NJC en try-out Intension!

Afgelopen zondag heeft Showband Marum traditioneel het nieuwe jaar geopend met het nieuwjaarsconcert. Ditmaal  voor het eerst in combinatie met de  try-out van de Intensiongroepen. Het nieuwjaarsconcert en de try-out vonden plaats in een bomvolle sporthal de Holten en om half vier heet presentatrice Gonda de Vries iedereen welkom.

De nieuwjaarsfestiviteiten starten met de Intensiongroepen, die voor het eerst hun shows aan het publiek presenteren. Na een goede eerste uitvoering van de shows wordt de vloer opgevouwen door de vloerploeg. Daarna wordt het woord gegeven aan de voorzitter van Showband Marum. Ook dit jaar zijn er een aantal jubilarissen die 10, 20, 25, 30 en 40 jaar lid zijn. Zij  krijgen een presentje en een bloemetje namens Showband Marum. Helaas moeten we ook afscheid nemen van een aantal mensen die besloten hebben hun lidmaatschap op te zeggen. Ook zij krijgen een bloemetje aangeboden. Tevens is er speciale aandacht voor Sietze Bandringa, voor hem is dit maar liefst het 25e jaar dat hij dirigent is van Showband Marum.

Ten slotte reikte Showband Marum een cheque van € 650,- uit aan oud-voorzitter Piet van Houten, mede-organisator van het Italiaanse festival ‘Quando la Banda Passo’. Afgelopen jaar zou de Showband in juli op tour door Italië gaan. Door de aardbevingen in San Felice, waar de band zou overnachten, kon deze trip helaas niet doorgaan. Door diverse giften kan weer begonnen worden met de opbouw van de Italiaanse steden en het muziekfestival.

Na de huldigingen en de uitreiking van de cheque nam jeugdband SWJK Marum/Opende het stokje over. Zij presenteerden de nieuwe show met de werktitel ‘NL’ aan het publiek. Dit werd enthousiast ontvangen door het pubiek, onder andere door de diverse bekende nummers. Ook Showband Marum presenteerde een deel van haar vernieuwde showmuziek aan het publiek. Deze muziek werd goed ontvangen, waarna het muzikale gedeelte door SWJK en Showband Marum gezamenlijk afgesloten werd.

Als afsluiter lieten de Intensiongroepen nogmaals hun shows aan het publiek zien. De combinatie van het nieuwjaarsconcert en de try-out was een groot succes. Uiteraard werd er na het officiële gedeelte nog gezellig nageborreld en geproost op het jaar 2013, wat voor Showband Marum vanwege het WMC een bijzonder jaar zal gaan worden!

Via deze link zijn nog 250 foto’s te bekijken!

Plaats een reactie