Nog geen reacties

Wonderlijk Wiltz (foto-update)

Het tweede buitenland optreden van het seizoen leidde de showband naar Wiltz, één van de grotere plaatsen in Luxemburg. Ondanks dat het weer een beetje tegenviel (of misschien wel dankzij?) was het een erg relaxt en supergezellig optreden.

De pinksterdagen begonnen al vroeg toen we om 5:30 bij de timmerfabriek verzamelden. In het vooruitzicht stond een busrit van 6 uur. Hoe verder we kwamen, hoe mooier het weer leek te worden. Na een korte stop in Nederland volgde een iets langere stop in een Belgisch dorpje. Ondertussen waren we in een heuvelachtiger omgeving beland met watervalletjes en verlaten loodsen. Hierna werden de landschappen waar we doorheen reden steeds mooier maar het weer steeds slechter.

Het hostel staat middenin een bosrijke omgeving waar je prachtig kunt wandelen en kanoën. Het weer was ondertussen omgeslagen naar permanente regen. De planning van optredens was enigszins aangepast, waardoor we eerst nog wat tijd vrij hadden. Voor sommigen een momentje om vast rond te kijken en wandelen, voor anderen om te basketballen.

Het eerste optreden was aan het eind van de middag. à la Amerikaanse voetbalwedstrijden mochten wij het pauzeprogramma van een voetbalwedstrijd verzorgen. Het regenen was omgeslagen van sputters naar pijpestelen. Daarom hebben we de show stilstaand gedaan. Hierna zijn we snel teruggegaan naar het jeugdhostel onder het genot van een plaatselijk biertje (blikjes in de vorm van flesjes, met de pakkende naam Simon). Eten, douchen en opwarmen maakten de middag af.

IMG_4364

Het eten bestond uit flinke lappen schnitzel met patat en sla. Iets wat er prima inging. Na de maaltijd hebben we in secties gerepeteerd. Er volgde natuurlijk nog een gezellig showband avondje. Een voordeel van de regen: iedereen blijft gezellig bij elkaar in de buurt.

De volgende dag mochten we lekker uitslapen. Om negen uur begon het ontbijt, bestaande uit ontbijtgranen en brood. Ook nu weer was er alle tijd om te douchen en te relaxen. Terwijl het nog wat doormiezerde was er weer een aardige keuze aan bezigheden: sommigen hebben gewandeld, anderen hebben geluisterd naar het dweilorkest dat voor hetzelfde festival uit Frankrijk was gekomen.

Om kwart voor twaalf vertrokken we naar het eerste optreden van de dag. Voor het stadhuis speelden we de show waarna we een lunch aangeboden kregen (van broodjes worst en bakken patat).

IMG_4498

Hierna volgde een tweede optreden. Onder politiebegeleiding werden we naar een punt ergens hoog in het dorp gebracht. We kwamen weer beneden met een streetparade over een heuvelachtig parcours, gelukkig grotendeels bergafwaarts. Na een uurtje of twee kwam zowaar de zon nog even door. Het enthousiaste publiek maakte het optreden helemaal af.

De terugreis werd onderbroken door de gebruikelijke stop bij de Mac. Uiteindelijk kwamen we rond middernacht weer in Marum aan. Al met al een gezellig en geslaagd optreden.

 

Plaats een reactie