Nog geen reacties

WMC 2013: het was fantastisch!

Na maandenlang keihard werken door de leden en de staff was het zover: WMC weekend 2013. Donderdag 11 juli rond vijven vertrok de bus met de leden, staff, bestuur en management naar Kerkrade. De sfeer zat er op de heenweg al helemaal in; iedereen had lang uitgekeken naar dit weekend. Laat op de avond kwamen we aan op Camping en Kampeerboerderij ‘t Zinkviooltje in Epen, onze accommodatie.
Na een gezellige eerste avond vertrokken we vrijdagochtend al vroeg naar Reijmerstok, waar de plaatselijke voetbalvereniging haar voetbalveld aan ons ter beschikking had gesteld. In zomerse temperaturen werden een aantal delen van de show nog grondig doorgenomen.

20130712_192017 20130712_210227

’s Avonds werden de instrumenten gepoetst, werd er nog in secties gerepeteerd en gaven we een concert bij ‘t Zinkviooltje, dat door de talrijke aanwezige gasten zeer werd gewaardeerd. We mochten veel complimenten in ontvangst nemen. Inmiddels waren veel supporters van de Showband aangekomen op de camping. De avond verliep gezellig maar rustig en de nachtrust begon vroeg, vanwege de spannende zaterdag die steeds dichterbij kwam.
De volgende dag: showday! De dag waar we al maanden naar uitkeken. We vertrokken wederom naar Reijmerstok voor een korte repetitie waarin we de show nog enkele malen doornamen en de laatste puntje op de I zetten. De laatste run liep super, en iedereen kwam dan ook met een goed gevoel en veel vertrouwen het trainingsveld af. Daarna was het omkleden en vertrekken naar het stadion. We vertrokken iets eerder om onze muzikale vrienden van Crescendo Opende te kunnen aanmoedigen. Na het optreden van het wielrijderskorps werd er door alle afzonderlijke secties van de showband ingespeeld nabij het stadion en speelden we het laatste nummer van de show nog met de hele band. Nog even snel de make-up bijwerken en de kleding controleren en toen was het zover; we werden verwacht bij de gate.

20130712_145734 20130713_165609

Na de peptalks van instructeur Bert ten Boer en Drum Major Iris Kersaan en de laatste gelukwensen aan elkaar, mocht de pit alvast het veld op. Meteen klonk er een daverend applaus en gejoel vanaf de tribune. Imponerend was het grote blauw met gele vak met Showband Marum supporters, wapperend met gele wimpels. Enkele minuten later volgde de band. Na een keurige opmars wachtten we in de startpositie tot het sein “start your show” klonk.
Nu moest het gebeuren en we waren vastbesloten “Queen, a Spanish Rhapsody” beter dan ooit tevoren neer te zetten en dat lukte. Met grote applauzen gedurende onze show en een lange staande ovatie na de slotnoot, liet het publiek weten onze show gewaardeerd te hebben. Voor de leden een fantastisch moment.
De afmars naar de uitgang van het stadion volgde en ook gedurende de afmars klonk er veel applaus van het nog steeds staande WMC-publiek. Opgewacht door RTV-Noord, die ons in de voorbereiding naar het WMC op de voet gevolgd had, kwamen we buiten. De ontlading was enorm; tranen van geluk en ontroering, omhelzingen, schuddende handen en warme woorden. Wat waren wij trots op wat wij net met elkaar hadden neergezet in het Roda JC Stadion. Wat een enthousiasme bij het publiek; onze dag kon niet meer stuk.

P1260642 P1260617

Anderhalf uur later was de prijsuitreiking. Het was spannend, we hadden een goed gevoel, een mooie recensie en een enorm enthousiast publiek; maar hoe zou de jury hebben geoordeeld. Er kwamen veel groepen voor ons en toen merkten we al dat er mager met de punten werd omgegaan. De jury gaf ons 81,44 punten, goed voor zilver. Niet slecht, maar verrassend genoeg lager dan op het ODSC. De totale uitslagen waren verrassend en riepen vragen op, maar het mocht de pret van de leden niet drukken. Het werd nog een groot feest bij de bus met Crescendo Opende, die tweemaal zilver mocht ontvangen. Het feest zetten we door in het Centrum van Kerkrade en daarna in de kampeerboerderij.

IMG-20130715-WA0006[1] IMG-20130715-WA0007

Zondag was vertrekdag, maar uiteraard niet zonder dat we zelf wedstrijden in het stadion hadden bekeken. We kijken terug op een fantastisch weekend met een geweldige sfeer en een gezellige, gemotiveerde en hechte groep mensen. De band gaat eerst genieten van een paar weken welverdiende vakantie, maar daarna staan er weer mooie optredens op het programma, zowel streetparades als taptoes. Heeft u het WMC moeten missen, dan is daar de gelegenheid “Queen, a Spanish Rhapsody” te bekijken en te beluisteren. We zien u graag en…. We Will Rock You!
Verslag geschreven door Anne-Lies Nienhuis, lid van het front ensemble
 

httpv://youtu.be/-mDsyyzBqKk

 

Plaats een reactie