Nog geen reacties

Werkweekend was fantastisch!

Afgelopen weekend stond het jaarlijkse werkweekend op het programma. Het gehele weekend werd er door de brass, drumline en guard gerepeteerd in Veendam, de pit repeteerde het grootste gedeelte van het weekend in de kampeerboerderij in Westdorp. Er is het gehele weekend door ontzettend hard gewerkt door de leden en staff en er is dan ook veel bereikt dit werkweekend.
Vrijdagavond zijn deel 1 (Royal Spanish Rhapsody) en 2 (Malaguena), welke al tijdens eerdere showrepetities waren aangepakt, herhaald. Dit ging volgens planning en rond 23.00 uur waren alle leden dan ook gearriveerd in Westdorp om onder het genot van een hapje en drankje het werkweekend op een gezellige wijze in te luiden.

drums

Zaterdagochtend werd iedereen vroeg gewekt voor het ontbijt. Enkele leden hadden slechts enkele uurtjes slaap gepakt, maar toch moest er zaterdag weer hard worden gewerkt. Na een douche en goed ontbijt vertrok iedereen om half 9 weer richting Veendam waar de gehele dag in het teken stond van het instuderen van de drill van deel 3 (We Will Rock You) en 4 (Bohemian Rhapsody). Dit ging geheel volgens planning en rond een uur of vier begon het eerste deel van de ontgroening. De acht nieuwe leden mochten nadat zij een prachtige act hadden opgevoerd voor hun showbandvrienden, de rest van de repetitie in een bijzonder flatteuze outfit repeteren. De twee groentjes uit de pit kregen het ook nog eens extra te verduren, zij werden geblinddoekt naar Veendam vervoerd alwaar hen na een lastig parcours een snoeiharde serenade door de brass en drumline werd gebracht. Aan het einde van de zaterdagrepetitie kon deel 1 t/m 4 helemaal worden doorlopen. Restte alleen deel 5 nog…
GM4srPsZmuiNxy9UhYQ8DOiftK0rl1vBkGTGU6DpXUQMaar… dat kwam pas zondag! De rest van de zaterdag bestond namelijk uit het traditionele sperzieboontjes-aardappelen-gehaktbal-diner en vervolgens begonnen de secties de feestavond voor te bereiden. De feestavond had dit jaar het thema “groen”. De drumline kwam met groene superhelden en groene Heineken-pakken op de proppen, de guard had een heuze “green-light-district” en de brass was in hun groene legerkledij ook niet te missen! Al met al ging een bont gezelschap de strijd aan om “sectie van het jaar” te worden. Uiteindelijk wist de brass ook dit jaar weer de gewilde medailles te winnen door het gros van de opdrachten als beste te vervullen. Natuurlijk vond tijdens de feestavond ook de ontgroening van de nieuwe leden plaats. Hier wijden wij uiteraard niet over uit, maar wel kunnen we zeggen dat we een fantastische groep nieuwe leden hebben mogen verwelkomen!! Na het feestavondprogramma zette het feest zich voort en werd er gedronken, gegeten en gedanst tot in de late uurtjes.
L8pkXcEVFOP5RHaxzpnd-Z-2ngcosj0jSGJLvkl8XS4Zondag had de kookploeg het ontbijt om 7 uur al klaarstaan. Na de gezellige avond druppelden de leden echter maar gestaag binnen. Toch was iedereen op tijd voor de repetitie welke om 10 uur begon in Veendam. Het doel van de zondag was duidelijk: een volledige run aan het publiek kunnen laten zien. Daarom was iedereen, ondanks de vermoeidheid, zeer gefocust tijdens het instuderen van deel 5 (Innuendo) wat dan ook volgens planning verliep.
Rond 14.00 uur namen de eerste familieleden al op de tribune plaats en al gauw volgenden er meer. Altijd leuk om ieder jaar weer familie, vrienden én oud-leden op de zondagmiddag te zien verschijnen! Dit motiveert de leden ook, en uiteindelijk werd al het harde werken beloond en het doel van het weekend behaald: er kon meerdere keren een run worden gelopen van “Queen, A Spanish Rhapsody”. Een fantastische prestatie!
eIFhDj6hYFWq_HsUJgI9iDrpjtHDILlvWBtmSe2-wZ4
Al met al kijken we terug op een fantastisch werkweekend. Er is keihard gewerkt en de eerste runs van 2013 zijn een feit. Daarnaast staat er een fantastische groep leden en staff welke er de afgelopen tijd met elkaar de schouders onder heeft gezet om ook in 2013 een prachtig product neer te zetten. En dit lijkt zeker te slagen, want zondagmiddag reageerde het publiek al zeer enthousiast!
De kop is eraf, het optredensseizoen kan nu écht beginnen! Iedereen bedankt voor een zeer geslaagd werkweekend!!!

Plaats een reactie