Nog geen reacties

Werkweekend SWJK!

De jeugd was er al een poosje nerveus maar afgelopen weekend was het dan zover het jaarlijkse werkweekend van SWJK. Na een aantal jaren in Tolbert te hebben vertoeft was de locatie nu lekker dicht bij huis in Opende. Voor zaterdag en zondag was sporthal De Veste helemaal afgehuurd en kon er overdekt worden gerepeteerd. Ook de bonte avond en het slapen was in de sporthal en de jeugdleden zagen vooral naar het (niet) slapen erg uit.

Zaterdagmorgen om half tien was iedereen aanwezig en kon er direct worden gestart met de geheel nieuwe show onder de werktitel “NL”, muziek van Nederlandse bodem. De muziek is gedurende de winter al ingestudeerd door zowel blazers als het slagwerk maar dit weekend was ook de guard er weer bij en kon de drill worden ingestudeerd.

DSC_0042 (2) DSC_0032 (2)

Na een intensieve ochtend was het om twaalf uur voor het eerst pauze en werd er gegeten in de speciaal ingerichte eetzaal. Hier konden de kinderen zich opladen voor het zware middagprogramma waar nog een twee nieuwe nummers aan de show werden toegevoegd. Dit jaar was de zaterdag extra bijzonder omdat vooral veel jonge drummers én drumsters voor het eerst een combinatie van  lopen in figuren en drummen in de praktijk moesten brengen. Het viel niet altijd mee om tijdens het lopen ook nog een zware trommel met beugel te moeten sjouwen. Gelukkig hebben ze zich er allemaal goed doorheen geslagen. Om vijf uur was het dan eindelijk klaar met de zaterdagrepetitie en ging iedereen genieten van een welverdiende pauze. Er kon worden teruggekeken op een succesvolle en leerzame dag waarin de eerste vier nummers af waren gemaakt.

Om zes uur werd er patat met een kroket of frikadel geserveerd waarna iedereen zich klaarmaakte voor de bonte avond die als thema “prins en prinses” had meegekregen. De door Anita, o.a. oud-DM van SWJK, georganiseerde avond was super gezellig en de iedereen streed mee om zijn of haar groep eindwinnaar te maken. Van lopen met een bekertje op je hoofd tot het geblinddoekt proeven van allerlei (vieze) smaken, alles kwam aan bod en werd door Anita aan elkaar gepraat. Vanaf elf uur was het disco met muziek verzorgd door Jenne. Er werd volop gezongen en gedanst. Anderen gingen liever gezellig op het luchtbed kletsen een weer anderen gaven de voorkeur aan sporten in de grote zaal waar het ezel schieten werd beoefend. Pas laat die nacht (ochtend)  zochten de laatsten hun slaapzak op, dromend over de dag van morgen…

DSC_0018 (2) DSC_0007 (2)

Zondag ochtend was voor sommigen vroeg en na een lekker ontbijt was het weer muzikaal oefenen. De show werd nog een aantal malen doorgenomen en er kon nu ook worden geoefend met de xylofoon die de zaterdag door de grote band was gebruikt. Voor iedereen het in de gaten had, was het al elf uur en stroomde de sporthal vol met ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden. Speciaal voor hen werd de show nog twee keer opgevoerd en is muzikaal het laatste nummer “Smoorverliefd” ook nog gespeeld. Het applaus liet blijken dat SWJK ook dit jaar weer een erg leuk programma aan het ontwikkelen is!

Om twaalf uur ging iedereen moe maar voldaan naar huis en kijken we terug een geslaagd werkweekend. Op zaterdag 8 juni zal tijdens het ODSC in Assen de show voor het eerst voor het grote publiek worden opgevoerd en tot die tijd zal er nog flink worden geoefend. Uiteraard zal er tegen die tijd ook meer bekend worden gemaakt over de nieuwe show!

Verslag geschreven door Marcel, lid van de jeugdcommissie van Showband Marum.

Plaats een reactie