Nog geen reacties

Werkweekend SWJK: hard werken en gezelligheid!

Afgelopen weekend is er weer enthousiast gerepeteerd door de jeugdleden van Marum en Opende om ook voor dit jaar een compleet nieuwe show te kunnen brengen. In 2014 brengt SWJK een show met uitsluitend producties van Nederlandse bodem zoals Skik, Doe Maar, Ramses Shaffy maar ook de Golden Earring en Armin van Buuren.

Vanaf zaterdagochtend half tien werd er zeer fanatiek getraind om de gloednieuwe show vorm te geven. Een bijzonder moment omdat dit de eerste keer van het seizoen was dat de ook de guard zich bij de groep voegde en er weer een mooie groep van maarliefst 30 kinderen op het veld stond. Het klikte meteen en onder de bezielende leiding van ook de grotendeels nieuwe instructie, hadden ze voor de pauze van soep en brood het eerste en tweede nummer al in de steigers.

Ook dit jaar was de locatie van het werkweekend weer het multifunctioneel centrum “de Veste” in Opende. Een perfecte locatie voor onze jeugdband met een mooie sportzaal, kantine en vergaderzaal waar er werd gegeten. Alle voorzieningen die nodig zijn compact bij elkaar met als dit jaar het grote voordeel dat het direct naast het Barontheater is waar dit weekend diverse moeders de laatste hand legden aan het nieuwe uniform dat de jeugd zal gaan dragen. Regelmatig kwam er even een moeder de straat over gelopen om één van de kinderen toch nog even een jasje te passen. Overigens worden de nieuwe uniformen op woensdag 23 april gepresenteerd en zal SWJK op Koningsdag ( Marum) voor het eerst op straat in hun nieuwe kleding zijn te bewonderen.

De zaterdagtraining eindigde pas om 18.45 uur nadat er al een aantal keer een run was gelopen van de eerste vier nummers van de show. Voldaan en trots op hun eigen prestatie gingen de kinderen aan de patat met frikadel of kroket waarna de slaapplaats in de grote zaal werd ingericht en men zich klaar ging maken voor de bonte avond. Met het thema bekende mensen schuifelden er ineens wereldberoemde mensen door de gangen van “de Veste”. Zo zagen we Elvis voorbij komen maar ook de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane of de drie Biggetjes samen met Adriaan van Bassie. Traditioneel werd de bonte avond georganiseerd door oud leden van SWJK en ook dit jaar was dit weer super gezellig. Quizzen, verkleedpartijen, vla eten en rond 23.30 uur zelfs een grote kruiwagenrace in de sportzaal waren de onderdelen die aan bod kwamen. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de afsluitende disco waar in een grote kring door alle SWJK leden inclusief instructie en jeugdcommissie tot in de late uurtjes werd gedanst. .

Zondag ochtend kwam snel en vroeg, en na een lekker gezamenlijk ontbijt stond SWJK alweer voor half tien op het veld voor een muzikale repetitie. Na een aantal oefen runs was het om elf uur tijd om voor de allereerste keer de nieuwe show aan publiek te presenteren. Na een daverend applaus van het aanwezige publiek was het werkweekend ten einde en konden de kinderen voldaan gaan uitrusten. Vanaf woensdag 16 april zal er op het nieuwe terrein in Surhuisterveen verder worden gewerkt aan de show.

Verslag geschreven door Marcel Fokkens, vader van één van onze jeugdleden en lid van de jeugdcommissie.

Foto’s van het werkweekend vindt u op onze Facebook-pagina.

Plaats een reactie