Nog geen reacties

Werkweekend 2014: Freaky!

Het seizoen ging afgelopen weekend van start met het jaarlijkse werkweekend. Naast het instuderen van de choreografie  en muziek van de nieuwe show Lost & Found, was er uiteraard tijd voor gezelligheid. De locatie dit jaar was Appelscha, in een mooie bosrijke omgeving.

De vrijdagavond werd er in de sporthal in Appelscha  begonnen met de eerste passen van de nieuwe show, terwijl de pit in de kampeerboerderij hard repeteerde op de muziek. Na een gezellige afsluiting van de avond, zocht iedereen zijn slaapplek op om de volgende ochtend om 9 uur alweer te vertrekken naar de sporthal.

Gedurende de zaterdag werd het grootste deel van de show ingestudeerd door brass, drumline en guard, terwijl de pit zich in de kampeerboerderij verder op de muziek stortte. ‘s Middags begon de ontgroening door het letterlijk groen maken van de gezichten van de nieuwe leden, maar liefst 12 dit jaar. Daarnaast werden twee pitleden die vanuit de drumline in de pit zijn komen spelen, door hun muziekmaten ook ontgroend. Dit leverde de nodige lachsalvo’s op. De stemming zat er al goed in.

Na de repetitie vertrok iedereen naar de kampeerboerderij voor de traditionele warme maaltijd, waarna de secties zich voorbereidden op de avond.

De zaterdagavond stond in het teken van Freak Night en natuurlijk de ontgroening van de nieuwe leden. Iedere sectie; de Brass, de Drumline, de Guard en niet te vergeten de groentjes hadden dit thema op hun eigen wijze ingevuld. De Brass verscheen als een groep enge artsen en verpleegkundigen; de Drumline als The Adams Family en de Guard als Horror Freaks. Enkele leden waren zelfs onherkenbaar in hun outfit. De spellen en ontgroening waren ook dit jaar weer hilarisch en na de verkiezing van groentje van het jaar (Eva) en het in het leven roepen van een nieuwe award, de Best-Senior-Member-Werk-Weekend (Tom), werd er omgekleed en tot in de late uurtjes gedanst gekletst.

Op zondagochtend vertrok de gehele band naar de sporthal voor de laatste dag van dit weekend. Deel 1 tot en met 4 werd in de grondverf gezet en aan het eind van de repetitie waren vele familieleden en vrienden van de band welkom om de verrichtingen te aanschouwen en een indruk te krijgen hoe een show van Showband Marum wordt ingestudeerd.

Showband Marum kijkt terug op een fantastisch weekend en kijkt vooruit naar een prachtig muzikaal seizoen met een geheel nieuwe show!

Foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina!

Plaats een reactie