Nog geen reacties

Vol gas in Assen en volle bak in ’s Hertogenbosch

Een drukke dag voor de leden van Showband Marum afgelopen zaterdag. Op het programma stonden een repetitie en twee optredens; ’s middags tijdens het ODSC in Assen en die avond tijdens Taptoe ’s Hertogenbosch.
’s Morgens om negen uur verzamelden de leden zich in Noordwijk voor showrepetitie. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de show ‘Lost & Found’ en die ochtend werden de puntjes op de i gezet. Na een laatste run om half twaalf werd alles weer ingepakt en vertrokken de leden naar Marum. Hier stond een korte pauze gepland en gezamenlijk werd er een hapje gegeten. Ook was dit het moment waarop alle leden een nieuwe Showband-jas kregen.
Iets na één uur vertrok de bus naar Assen, waar we ons na aankomst klaarmaakten om de show te laten zien. Anders dan anders vond het middagprogramma dit jaar plaats in de Bonte Wever. Samen met het North Frisian Percussion Corps, Irene Ede en het Kamper Trompetter Korps deden we mee in de topklasse. Hier behaalden we een derde plaats met 84.0 punten.
Op korpsmuziek werd het volgende over de show geschreven:
“Lost & Found is het thema van Marum dit seizoen. In de hoek van het veld wordt een mooi effect gecreëerd met zeepbellen die opstijgen, een mooi begin van hun verhaal. Mooie klanken vanuit de brass en het frontensemble en strak werk van de colorguard. Plots is iedereen de draad kwijt, ‘lost’. Mooi uitgebeeld, zowel muzikaal als visueel. Volledig de weg kwijt en hoe mooi klinkt het dan als je weer gevonden wordt. Het programma blijft boeien en Marum is in staat het thema zichtbaar en hoorbaar te maken. Hun show eindigt waar ze begonnen zijn, mooi! Marum staat vanavond niet op het Koopmansplein, dat heeft te maken met het feit dat ze zo onmiddellijk in de bus stappen om deel te nemen aan Taptoe Den Bosch. Hopelijk geniet het publiek net zo van hun show als wij gedaan hebben.”
Wat korpsmuziek al schreef klopte. Nog geen halfuur na afloop van de show stapten we omgekleed in de bus om te vertrekken naar ’s Hertogenbosch. Hier vond de vierde editie van Taptoe ’s Hertogenbosch plaats. In stadion ‘de Vliert’ verzamelden honderden bezoekers zich om te genieten van een prachtige taptoe met een groot deelnemersveld; De Flora Band uit Rijnsburg; Amantius uit ’s Hertogenbosch; Kunst en Genoegen (K&G) uit Leiden, het Pasveerkorps uit Leeuwarden, Adest Musica uit Sassenheim en het Musikcorps der freiwilligen Feuerwehr Großen-Linden uit Duitsland. We hebben genoten van deze goed georganiseerde taptoe en konden tevreden terugkijkend op deze dag terug naar huis.
Nu gaan we ons voorbereiden op deelname aan het DCN contest op 27 juni in Leeuwarden en natuurlijk op ons vertrek naar Kopenhagen. Over tweeënhalve week is het al zover 😉
Uitnodiging uitzwaairepetitie
Graag nodigen we je uit voor onze uitzwaairepetitie op maandag 29 juni aanstaande. Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom om te kijken hoe onze repetities vorderen en rond 20.45 uur zullen we in uniform de volledige show laten zien. De uitzwaairepetitie vindt plaats op het evenemententerrein achter sporthal ‘De Holten’ te Marum.
 
 

Plaats een reactie