Nog geen reacties

Verslag werkweekend


Het zomerseizoen staat al weer bijna voor de deur. Over iets meer dan twee weken staan we weer op het veld voor ons eerste showoptreden. Showband Marum ligt na een zeer succesvol werkweekend op schema om bij dat eerste optreden een energieke en mooie show neer te zetten. Afgelopen weekend trokken de leden naar Veendam en Westdorp om daar de nieuwe show ´EnRICHment´ in de grondverf te zetten.

Traditioneel repeteert Marum tijdens het werkweekend in de Sorghvliethal in Veendam. Ook nu verzamelden de leden zich vrijdagavond rond half acht in deze grote sportaccommodatie. Op de planning stond een muzikale repetitie van het laatste nummer in de show. De secties verdeelden zich over de verschillende zalen en kleedkamers om het nummer maat voor maat nog eens door te nemen. Aan het einde van de repetitie werd het nummer voor het eerst écht in ensemble gezet. En dat was wel even wennen, aangezien de drumline de muziek ook pas voor het eerst samen speelde. En dan te bedenken dat de muziek en show een dag later al tegelijk moest worden uitgevoerd. Geconcentreerde blikken dus bij de slagwerkers om de nootjes zo goed mogelijk onder elkaar te zetten.

Na deze aftrap vertrok een stoet van auto´s naar Westdorp, ongeveer een half uurtje rijden verderop. Dit is de vaste uitvalsbasis van de band tijdens de werkweekenden. Lekker makkelijk, je weet precies de weg naar je favoriete slaapplaats, de douches en de koelkast. Binnen luttele minuten (ineens kunnen ze hun bed wel opmaken) meldden de eerste leden zich bij de keuken voor een welverdiend hapje en drankje. Want een werkweekend staat ook zeker voor gezelligheid. En daar hoort wel een lekker biertje en een frikandelletje met smots (saus van de chef) bij.

Zaterdagochtend werd Marum door de erevoorzitter zo rond zeven uur gewekt. Al snel werd het druk bij de douches en aan de ontbijttafel. Twee uur later stonden de vijftig leden weer in de Sorghvliethal voor een pittige repetitiedag. Na een korte warming-up werden de eerste drie nummers herhaald. Rond de middag begonnen de leden met het instuderen van de laatste sets van het showprogramma. Tegen het einde van de middag zaten de figuren erin en werd de dag afgesloten met een run van de eerste drie nummers in show en muziek en een muzikale doorloop van het slotnummer.

Moe maar voldaan kreeg iedereen rond 18.00 uur zijn of haar hap eten. Het recept is bekend en de boontjes, gehaktbal, soep en aardappelen smaakten weer heerlijk. De buikjes zaten weer vol en dat was ook zeker wel nodig met een druk avondprogramma voor de boeg. Dat barstte pas om acht uur los, maar de meeste leden hadden ook nog wel enige voorbereidingstijd nodig.

Op de zaterdagavond staan elk jaar weer de secties (slagwerk – scherp koper – zwaar koper – guard) tegenover elkaar in de strijd om de titel van beste sectie van het komende jaar. Tevens worden de nieuwe leden (groentjes) welkom geheten in de band. Zo ook dit jaar. De ´spelletjesavond´ had als thema sciencefiction meegekregen. Uiteindelijk kwam na een spannende strijd het zwaar koper als winnaar uit de strijd.

De groentjes kregen ook een flink programma voorgeschoteld. Een vragenronde, het eten van minder lekkere dingen en een heuse derriedouche, niks bleef ze bespaard. Maar glansrijk doorstonden alle nieuwe leden deze test. Met een grote glimlach op de gezichten werden de ongeveer tien nieuwe leden als slot van deze ontgroening in de ´waterbak´ gedoopt. Nu horen ze er pas echt bij.

Helaas kwamen ongeveer drie nieuwelingen van een koude kermis thuis. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden (een onverwachte reactie van alledaagse en prima eetbare voedingsstoffen) bleek de eerder op het haar gegoten derrie na een warme douche te veranderen in een plakkerige massa. Geen probleem als je kort haar hebt, maar drie leden met een flinke bos haar zaten wel even met de handen in het haar. De smurrie ging er niet makkelijk uit. Gelukkig hebben we een heuse kapper in onze vereniging die met de ‘nu wel heel erg letterlijke groentjes’ in de auto is gestapt richting kapsalon Sissers. Na meerdere wasbeurten waren de kapsels weer smurrievrij en konden de leden nog het staartje van de feestavond meemaken. Weer een heel avontuur, gelukkig met een goede afloop.

Na een geslaagde feestavond, waarbij de rest van de band zich net zoals vroeger vermaakte met stoelendans, werd het toch echt tijd om nog wat uurtjes slaap te pakken. Ook op zondag stond nog een pittige repetitie voor de boeg. Die begon gelukkig voor de leden wel een uurtje later. Veel extra slaap leverde dat niet op, want de tassen moesten weer worden ingepakt en de zalen dienden leeg en schoon door de leden te worden opgeleverd.

Om 10.00 uur barstte dan toch de laatste repetitie van het weekend los. Veel aandacht ging naar het slotnummer. Fragment voor fragment werden show en muziek doorgenomen, totdat halverwege de repetitie het nummer voor het eerst compleet kon worden doorgelopen. Daarna druppelde ook het publiek binnen. Na de eerste drie nummers nog weer te hebben herhaald, sloot Marum de repetitie af met twee runs van het totale programma.

De nieuwe show maakte indruk op het talrijk opgekomen publiek. Het nummer Sorry zorgde nu al bij veel mensen voor een kippenvelmoment. Dat belooft wat voor het komende seizoen. Showband Marum heeft er in ieder geval een succesvol weekend op zitten, waarbij een goede basis is gelegd voor het komende seizoen. In de komende twee zaterdagen worden de puntjes op de ‘i’ gezet om 30 april goed voor de dag te komen.

Aan het ‘uiterlijk’ van Showband Marum zal voor die tijd ook nog het een en ander veranderen. Hou vooral de site in de gaten, want er staat weer heel wat in de vereniging te gebeuren!

 

 

Plaats een reactie