Nog geen reacties

Verslag werkweekend 2012

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse werkweekend plaats. Al met al werd dit een zeer succesvol weekend, want ondanks dat we nog zo vroeg in het seizoen zijn, zijn er nu al vier van de vijf nummers van de nieuwe show “Rapsodia Real”  ingestudeerd!

Vrijdagavond stond de eerste showrepetitie van dit seizoen op het programma. Zoals ieder jaar werd er ook dit hele weekend gerepeteerd in de Sorghvliethal in Veendam. De repetitie verliep erg goed en aan het eind van de avond kon de gehele opener worden doorgelopen. Na de repetitie vertrok iedereen tevreden naar de kampeerboerderij in Westdorp waar met een  hapje & drankje het werkweekend op een goede manier werd ingeluid.

Zaterdagochtend werd iedereen alweer erg vroeg gewekt… het duurde even voordat de drukte bij de douches en het ontbijt begon, maar uiteindelijk stond iedereen toch netjes om 9 uur klaar op het veld om weer een dag hard aan de nieuwe show te werken.  De planning was om El Gato Triste en Don’t Stop Me in drill te zetten. Een strakke planning, maar er werd ontzettend hard gewerkt door de leden en staff en dit harde werken werd beloond met een run van de eerste drie nummers aan het eind van de middag. Moe maar voldaan kwam iedereen in de namiddag weer in de kampeerboerderij waar het avondeten al gauw op tafel stond. De mannen van de nieuwe keukencommissie hebben flink hun best gedaan en zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd; de gehaktballen, aardappels en boontjes smaakten heerlijk!

Na het eten begonnen de secties zich voor te bereiden op de feestavond. De roze hooligans van de guard schreeuwden de hele keet bij elkaar, de VIP’s van de brass liepen al “shinend” door de kampeerboerderij en de bodyguards van het percussion bleven de hele avond in hun rol die hun op het lijf geschreven was. De feestcommissie had een avondvullend programma voorbereid waarin de secties de strijd onderling aangingen en waarin vooral de nieuwe leden “in het zonnetje” (?) werden gezet. Na de spelletjes en ontgroening kwam de brass (zonder gele blousjes…) als winnende sectie uit de bus, en Henk als groentje van het jaar. Hierna werd de avond op gepaste avond voortgezet, en werd er tot in de late uurtjes volop gefeest.

Zondagochtend stond de keukencommissie al in alle vroegte eieren met spek te bakken en met flink wat koffie erbij werd “dit brakke ontbijt” door alle leden vol dank verorberd. Na het ontbijt vertrok iedereen fris en fruitig (?) naar de sporthal om de sets van Bohemian Rhapsody in te studeren. Ondanks de vermoeidheid zat het tempo er flink in en rond half 3 was de planning gehaald! Ondertussen kwamen familie en vrienden al binnen druppelen om te kijken hoe “Rapsodia Real” vorm kreeg.  Aan het eind van de middag kon het programma muzikaal worden doorlopen én werden muziek en drill van de eerste vier nummers onder elkaar gezet. Rond 4 uur werd er een run gelopen, wat een topprestatie!! De show staat al flink in de grondverf en ook niet onbelangrijk; het programma werd al goed ontvangen door het publiek!

Kortom, de toon voor dit seizoen is gezet tijdens het werkweekend! “Rapsodia Real” wordt een toegankelijke, publieksvriendelijke show, maar is vooral ook een uitdagende show voor de leden. De komende weken zal ook de drill van het laatste deel, Innuendo, worden ingestudeerd en zal de show verder worden uitgebouwd om traditiegetrouw rondom Koninginnedag het eerste optreden te kunnen verzorgen. De agenda van Showband Marum vult zich ook gestaag, dus dit belooft een prachtig seizoen te worden!

We hebben er zin in!!!!

De eerste selectie foto’s staat nu in het fotoalbum!

Plaats een reactie