Nog geen reacties

Verslag ODSC Assen 2012

Afgelopen zaterdag stond voor Showband Marum in het teken van de Open Dutch Showcorps Championships te Assen. Na een intensieve week met trainingen, avondvierdaagses in Assen en Marum én een prachtige bruiloft van Josine en Jan Hielke vertrok de bomvolle bus zaterdag rond 9 uur,  ietwat later dan gepland, richting Assen. De jeugdband moest al vroeg op het wedstrijdveld aantreden maar na goed organiseren liep alles gelukkig toch zoals het moest.

Showband Marum vertrok nadat ze de jeugd hadden afgezet meteen richting het trainingsveld. Want voor zo’n wedstrijd als het ODSC is een goede, rustige voorbereiding erg belangrijk voor de leden. Er werd nog een paar uurtjes lekker gerepeteerd. Er konden nog wat stukken worden doorgenomen die nog niet helemaal lekker liepen, en iedereen kon even wennen aan de weersomstandigheden. Met name de guard had houden en keren met deze harde wind. Nadat het fantastische nieuws ons had bereikt dat de jeugd, SWJK Marum/Opende, vanochtend Nederlands Kampioen was geworden stak iedereen zich rond de klok van half 1 stak in uniform voor een laatste, geüniformeerde run. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had en dit was dan ook een run die veel vertrouwen gaf voor de rest van de dag. De bus vertrok richting het Achilles stadion alwaar iedereen nog even de tijd had om zich voor te bereiden, de pit op te bouwen, de instrumenten te poetsen en in te spelen…

Door een foutje van de organisatie stond Showband Marum 10 minuten eerder dan gepland klaar op het veld om hun show te draaien. Nadat aanvankelijk werd verteld dat de groep deze pauze maar even op het veld moest wachten en de onrust dus redelijk toenam, werd gelukkig toch snel door de ladyspeakster omgeroepen dat we mochten beginnen. De show verliep goed; het publiek reageerde erg enthousiast en door de vele applausmomenten kreeg de groep alleen maar meer energie. Na de show kwam vrijwel iedereen tevreden het veld af, dit was wat we zojuist moesten doen! Nu was het wachten op de uitslag…  Vanwege het nieuwe ingevoerde jurysysteem, het One World System, was het voor alle korpsen afwachten hoe er zou worden bejureerd.  Marum werd 3e in de topklasse, met Con Spirito letterlijk op de hielen. Dit beloofde, zoals ieder jaar, weer een ontzettend spannende avond te worden!

De bus vertrok richting het centrum van Assen waar traditiegetrouw in “de Kandelaar” met de hele band Chinees werd gegeten. Uiteraard was er ook georganiseerd dat alle bands gezamenlijk voetbal konden kijken. Op basis van de behaalde punten in het middagprogramma moest Showband Marum als tweede aantreden in het avondprogramma. In de rust werd het voetbal bij een stand van 0-1 gelaten voor wat het was en maakte iedereen zich klaar voor de show op het Koopmansplein. Even na 8 uur was het “showtime” en met de mooie woorden van de ladyspeakster ” ondanks het slechte weer liet Showband Marum  ’s middags de zon weer schijnen” waren we klaar om het aanwezige publiek wederom te vermaken met Rapsodia Real. De show ging redelijk, al was het duidelijk dat de groep al een lange dag achter de rug had. Ook de schrik bij iedereen dat een van de guardleden met veel pijn het veld moest verlaten was merkbaar in de show. Desalniettemin pakte iedereen het goed op en werd er een acceptabele show gedraaid.  

Showband Marum werd uiteindelijk 5e met 809,5 punten. Tevens ontving de showband een plaats voor Taptoe Bommen Berend tijdens het Gronings ontzet, op 28 augustus 2012 te Groningen. Na de retreat liepen we meteen door naar de omkleedlocatie waar nog uitbundig enkele nummers ten gehore werden gebracht. Dit maakte wel duidelijk dat de groep terugkeek op een prachtige dag met z’n allen. Er zijn weer flinke stappen gemaakt in de show, en op basis van het commentaar van de jury kan het programma verder worden uitgebouwd.

httpv://www.youtube.com/watch?v=W6bMKA9MqW4&feature=youtu.be

 

 Uitslag middag (topklasse):
1 Adest Musica 88.50
2 Beatrix’ Hilversum 86.83
3 Showband Marum Marum 81.53
4 Con Spirito Joure 81.25

 Uitslag avondprogramma:
1 Adest Musica Sassenheim 1008.0
2 Beatrix’ Hilversum 973.0
3 NFPC Dokkum 870.5
4 Laurentius Voorschoten 856.0
5 Showband Marum 809.5
6 Con Sprito Joure 791.5

 
 

Plaats een reactie