Nog geen reacties

Veel applaus in Dokkum

Het is zomer en dat betekend normaal mooie Taptoe’s op zonovergoten voetbalvelden of dorpspleintjes. Zweten in het uniform en met roodverbrande koppies op trainingsvelden staan. In Dokkum dachten de weergoden daar afgelopen zaterdag toch iets anders over, kortom het was een nat dagje. Gelukkig trok de blauwe hemel vlak voor ons optreden tijdens de Taptoe open en waren de omstandigheden goed voor een topshow.
De hele dag stond het Sportpark De Trimmer in het teken van het 50-jarige bestaan van Druma Oranje uit Dokkum zelf. Onderdeel hiervan is het North Frisian Percussion Corps, die op het ODSC vorige week een derde plaats behaalde. In de sporthal vonden overdag majorette-, concert- en twirlwedstrijden plaats, terwijl op het mooie voetbalveldje Marsparade en showwedstrijden werden georganiseerd. Deelnemers hieraan waren bekende buren als Concordia Zevenhuizen en Harmonie Leek en zij werden allen door een gerennomeerde jury beoordeelt.
De organisatie heeft het leuke plan opgevat om de drie best scorende showbands uit te nodigen voor de Taptoe. Om hun financieel nog tegemoet te komen vallen er voor hen ’s avonds geldprijzen te winnen, uitgedeeld door een publieksjury. Voordeel is dat je een complete Taptoe kan voorschotelen met drie winnaars, het thuisspelende North Frisian Perc. Corps en – zoals wij daar werden genoemd – publiekstrekkers Pasveerkorps Leeuwarden en dus Showband Marum.
Het weer zat de hele dag niet helemaal mee. Flinke buien werden afgewisseld met zonnestralen en ook een half uur voor het begin van de Taptoe hing er net een flinke regenbui boven het noorden van Friesland. Wonderwel klaarde het weer behoorlijk op, zodat de volle tribune – overigens zaten zij overdekt – kon genieten van de korpsen. Het was flink druk in Dokkum en dat maakt het natuurlijk leuk om te spelen.
Na rustig te hebben omgekleed in een grote sporthal, aan ruimte dus geen gebrek, werd een rustig plekje opgezocht om in te spelen. Gelukkig was er nog even tijd om, opgewarmd en wel, de show van de jubilaris zelf te bekijken. Muzikaal zeer sterk en één korps die in de komende jaren nog voor verrassingen kan gaan zorgen! In de pauze werd de positie achter de bekende en beruchte poort ingenomen en werd de focus op de komende show gelegd.
Resultaat was een zeer nette show en een groot applaus van het publiek. Na een lekkere afmars en met het een goede show in het achterhoofd hebben we een plekje opgezocht voor onze instrumenten. Veel leden waren benieuwd naar de nieuwe show en uniformen van het Pasveerkorps. Het zijn typische Pasveer-uniformen, dus in de eigen traditie, stijlvol en ditmaal erg sjiek.
De Taptoefinale kwam wat stroef op start, bevatte een leuk Taptoe-signaal van een wel heel jonge blazer en werd na het Wilhelmus afgesloten met de afmarsen van de korpsen. De organisatie van de Taptoe kan terugkijken op een geslaagde avond met gelukkig goed weer. Het publiek genoot zichtbaar en trok tevreden huiswaarts. Vroeg op bed, ondertekende stond in ieder geval om half negen al een Vaderdagsontbijt voor te bereiden. Op naar Almere, waar op zondag een optreden tijdens een Tros-vaderdag-evenement op het programma stond. Een verslag van Almere en foto’s van beide dagen volgen nog!

Plaats een reactie