Nog geen reacties

Van Appelscha tot Arnemuiden

Het is een druk seizoen voor de leden van Showband Marum, en ook afgelopen zaterdag was er weer flink wat te doen! Om 13.00 uur (dus wel lekker uitslapen voor showbandbegrippen) vertrokken we richting Appelscha. Dit ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de toeristische informatievoorziening van Appelscha en omgeving. Dankzij onze buschauffeur uit Appelscha waren we mooi op tijd aanwezig en konden we om 14.00 uur met de streetparade beginnen. Op een paar drupjes na bleef het gelukkig droog. Onderweg speelden we nog even een obade voor mevrouw Dijkstra-Veldhuizen en na zo’n drie kilometer kwamen we weer uit bij het beginpunt. Daar mochten we ons nog 20 minuutjes stilstaand presenteren en speelden we enkele nummers uit ons straatrepertoire. Ten slotte werden we uitbundig bedankt, waarna we snel terug naar de kleedruimte gingen om onze spullen in te pakken. Het volgende optreden stond namelijk voor de deur, maar aangezien Arnemuiden niet naast de deur ligt moesten we snel verder!

Zonder om te kleden sprongen we dus de bus in om naar het Zeelandse Arnemuiden te rijden, een gezellig busritje van meer dan 300 kilometer. Hier vond voor ons de eerste wedstrijd van het jaar plaats. De DCN contest in Arnemuiden was voor ons vooral van belang omdat we er een ticket voor de DCE European Championships mee konden verdienen. Verder is het deelnemen aan wedstrijden natuurlijk een erg goede manier om feedback te krijgen over de show. Door het snelle inpakkenen een voorspoedige reis kwamen we gelukkig op tijd aan in Arnemuiden. Hier konden we dus redelijk relaxed onze warming-up doen. We konden vervolgens meteen doorlopen en rond kwart voor negen was het zover: showtime!!! Ondanks de wind en de kou liep de show redelijk goed, wat beloond werd met een aantal warme applauzen. Na met een tevreden gevoel het veld af te zijn gelopen konden we eindelijk wat warms eten of even naar de andere korpsen kijken. Want iedereen is aan het begin van het seizoen toch ook altijd weer benieuwd naar de nieuwe shows van de collega-korpsen! De avond werd, zoals gewoonlijk bij DCN wedstrijden, afgesloten met een olympic retreat waarbij de scores voorgelezen worden zonder poeha en gedoe en waarna iedereen naar huis kan (gelukkig, want het was erg koud!). Hierbij hoorden wij onze score, precies 50 punten, goed voor een 5e plaats.

Ook na de retreat sprintten we meteen weer naar de bus om nog een beetje op een redelijke tijd thuis te zijn. De busreis  verliep ook nu weer voorspoedig; de eerste leden lagen rond 3.00 uur in bed. Al met al een gezellige showbanddag waarbij een mooie basis is gelegd voor de repetities van komende weken naar het ODSC in Assen toe. Want uiteraard moet er nog erg hard gewerkt worden om Moz’Art te verbeteren en verder uit te bouwen!

De uitslagen van DCN Contest Arnemuiden:

Premier class:
1. Jubal 65.75
2. Beatrix 61.85
3. Juliana 60.70
4. Con Spirito 50.40
5. Showband Marum 50.00
6. Fidele Vogelsanger (D) 36.05

Junior class:
1. Johan Friso 56.75
2. Confetti 38.45

Plaats een reactie