Nog geen reacties

Topshow in nat Franeker

Op één van de druilerigste en natste dagen van september stonden er voor de showband twee optredens op de agenda. ’s Morgens zou er worden opgetreden voor de nieuwste bewoners van de gemeente Marum, maar vanwege het wel zeer natte weer ging dat optreden niet door en dus konden de leden eerst weer naar huis om een paar uurtjes later weer richting “ons centrum” te gaan.
Dit keer werd er met de bus vertrokken naar het altijd gezellige, maar o zo natte Franeker. Hier was niks afgelast vanwege de regen. De showband moest gewoon rond half drie klaar staan om als tweede korps in de streetparade de mensen in Franeker te vermaken. Op twee plaatsen in de route moest een klein showtje worden gebracht. De tweede keer onder een grote koepel, maar als je al kleddernat bent van de regen heeft zo’n koepel niet zo heel veel zin. Na een niet al te lange route kwamen de leden als verzopen katjes weer bij de sporthal terug. Snel werden de warme kleren weer aangetrokken om daarna in het centrum van Franeker de verschillende eettentjes een bezoek te brengen.
’s Avonds was er dan nog de taptoe. Gelukkig voor het publiek en de deelnemers werd die in de sporthal gehouden. Het programma werd geopend door Afslag Sneek. 10 “oud”-slagwerkers van Advendo die op een geheel eigen wijze het publiek met slagwerk weet te vermaken. Daarna was het de beurt aan de jeugd van de Sternse Slotlanders uit Franeker zelf en als derde korps mocht de Showband haar show aan het publiek laten zien. Er werd weer een geweldige show neergezet.
Na de showband kon het publiek nog kijken naar de optredens van DVS Katwijk, de altijd spectaculaire show van Wielrijderskorps Crescendo, Opende, De Sternse Slotlanders uit Franeker en tot slot Advendo uit Sneek. Na alle optredens uiteraard nog de finale. Een lekkere vlotte finale met natuurlijk het taptoesignaal en het Wilhelmus.
Na de finale snel omkleden en in de bus, door de nog steeds neervallende regen, weer terug naar Marum, waar de band rond het nachtelijke uur weer aan kwam.

Plaats een reactie