Nog geen reacties

‘Toeten & Blazen’ weer van start!


Het scholenproject ‘Toeten & Blazen’ gaat vandaag weer van start! Op beide basisscholen in Marum krijgen alle leerlingen van groep 5 vanaf deze week iedere vrijdagmiddag muziek- en/of guardles.

‘Toeten & Blazen’ is enkele jaren geleden ontstaan en is een samenwerkingsverband tussen Showband Marum en Chr. Muziekvereniging ‘Harmonie Marum’. Voorgaande jaren kregen de leerlingen alleen les op een blaasinstrument, dit jaar zijn hier ook slagwerklessen en guardlessen aan toegevoegd.

Het schooljaar is verdeeld in drie periodes en iedere periode volgen de leerlingen lessen bij een ander onderdeel. Op deze manier kunnen de leerlingen dus uitgebreid kennismaken met alle facetten van beide verenigingen. Noten lezen, verschillende ritmes spelen, roffelen, leren blazen op een instrument, dansen, vlaggen en ga zo maar door…Voor elk wat wils dus! Iedere lesperiode zal worden afgesloten met een presentatie op beide scholen.

Jordano da Silva Piloto verzorgt de slagwerklessen, Marrit van der Zee de guardlessen en Durk Krol de lessen op een blaasinstrument. De docenten zullen de kinderen ongetwijfeld weten te enthousiasmeren! We wensen alle leerlingen veel plezier!

Plaats een reactie