Nog geen reacties

Te gast op Taptoe Harkema

Afgelopen zaterdag trad Showband Marum op tijdens de voorlopig laatste uitvoering van Taptoe Harkema.
Zaterdagmiddag rond 14.00 uur verzamelden de eerste leden zich bij Ons Centrum. Na het inpakken van busje en aanhangwagen vertrokken we met auto’s naar Harkema. Daar aangekomen hadden we alle tijd om rustig om te kleden en in te spelen. Om 16.00 uur begon de streetparade.
Voorafgegaan door Crescendo, Jong K&G, Con spirito en het Pasveerkorps, en met Showband Urk achter ons maakten we een ronde door het dorp… Halverwege kregen we drinken aangeboden door de buurtbewoners, waarvoor onze dank! Terug bij de sporthal schoot iedereen weer in zijn eigen kloffie en massaal trokken de leden van alle korpsen het dorp in op zoek naar een voedzame maaltijd. De plaatselijke snackbar, pizzeria en chinees deden goede zaken. Na het eten trokken we het uniform weer aan. Het begint al te wennen om de tuinbroek aan te krijgen.
Opnieuw inspelen en stemmen en toen was het tijd voor het avondprogramma, als derde korps mochten wij onze show laten zien aan een enthousiast publiek. Het blijft een geweldige ervaring om een hele tribune stil te krijgen aan het einde van de show, dat lukte dit keer erg goed! De show ging heel aardig, al had een deel van de brass moeite met de 15 graden. En nee, dan heb ik het niet over de temperatuur, maar over de hoek waarin de instrumenten omhoog moeten volgens de nieuwste afspraken. Het valt nog niet mee om dit een hele show vol te houden, maar nog even flink trainen dan komt dat wel goed. Helemaal vlekkeloos ging het optreden vanavond nog niet, maar we zijn weer een stap dichter bij het WMC.
Na ons optreden hadden we de tijd om van onze collega korpsen te genieten voordat het tijd was voor de finale. Na een prachtig taptoesignaal en het gezamenlijke Wilhelmus werd het taptoebestuur naar voren geroepen. Zij zijn er weer in geslaagd om een geweldige taptoe Harkema te organiseren. Het is echter een emotioneel moment, het bestuur laat via een verklaring weten dat er een einde komt aan dit evenement vanwege de werkdruk op het bestuur en de economische recessie. Erg jammer dat aan deze traditionele taptoe een einde komt. Hopelijk staan er enthousiaste mensen op die de organisatie van dit mooie evenement op willen pakken. Het huidige bestuur heeft in elk geval beloofd het draaiboek te bewaren!

Plaats een reactie