Nog geen reacties

Taptoe Opende groot succes!

Prachtig weer, veel publiek, gezelligheid en drie fantastische korpsen: wat wil je nog meer wanneer je een feestelijke taptoe organiseert!

Ter ere van het vijfde kampioenschap op rij van de Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, maar ook vanwege de bijzondere samenwerking waaruit deze succesvolle jeugdband is ontstaan, vond afgelopen zaterdag “Taptoe Opende” plaats. ’s Middags hebben alle jeugdleden ’t Blôde Fuottenpaad (Blote Voeten Pad) gelopen. Het werd een zeer gezellige middag met z’n allen en bijna alle kinderen kwamen breed glimlachend met een nat (en modderig) pak terug.

Om 16.00 uur verzamelden Marum, Crescendo en SWJK bij Sporthal De Veste in Opende voor een gezamenlijke repetitie van het nummer “I’ve Gotta Feeling”. De repetitie verliep vlot en niet veel later kon iedereen zich klaarmaken voor de streetparade.  Om 17.30 uur ging de streetparade van start. Ieder korps had z’n eigen route, al kwamen we vanwege het tempo van het fietsende Crescendo en niet al te grote Opende, elkaar toch een aantal keer tegen. Na een warme, zonnige parade arriveerden we een klein uurtje later terug bij de sporthal.

In aanwezigheid van veel publiek mocht Showband Marum om 19.00 uur de taptoe openen. De show “Rapsodia Real” verliep ondanks enkele schoonheidsfoutjes redelijk goed en het publiek reageerde weer enthousiast op de bekende Queen-nummers. Veel oud-leden waren aanwezig om de showband dichtbij huis te bewonderen en het werd een kleine reünie in Opende. Na de showband was het de beurt aan Crescendo om voor het eerst hun nieuwe show “De Wereld Draait Door” aan publiek te tonen. En wat is er mooier om dat in eigen dorp te kunnen doen. De show is veelbelovend en viel erg goed in de smaak bij het publiek; onder luid applaus verlieten zij het veld. Na de twee “grote bands” was het SWJK die het taptoeveld betrad. En dat is toch waar het deze avond om draaide: om het succes van SWJK te vieren! SWJK liet ook tijdens deze taptoe zien waarom zij al vijf jaar op rij Nederlands Kampioen  zijn geworden: ze wisten het publiek weer fantastisch goed te vermaken met hun aanstekelijke show “DANCE!”.

SWJK bleef na hun mooie optreden op het veld staan en Marum en Crescendo voegden zich bij voor de finale. In de finale werd het eerder op de dag ingestudeerde nummer “I’ve Gotta Feeling” van The Black Eyed Peas gespeeld door de drie korpsen. Ook werden taptoegetrouw het Wilhelmus en taptoesignaal gespeeld.

Na een mooie avond werd de taptoe rond 20.30 uur afgesloten. Het einde van de taptoe betekende echter nog niet het einde van deze prachtige dag; in het sfeervolle Baron theater vond de afterparty plaats, die tot in de late uurtjes duurde…

 
   

 Alle foto’s staan in het fotoalbum!

Plaats een reactie