Nog geen reacties

Taptoe Leek: geweldig lekker muziek maken!

De organisatie van taptoe Leek twitterde: “Daar mag Showband Marum heel trots op zijn. Een prachtige laatste uitvoering van de Queen show!”

Een mooi compliment en trots zijn we ook zeker! Vrijdagavond hadden we nog hard gerepeteerd, want de laatste keer de show brengen zo dicht bij huis is de mooiste afsluiting die je kunt hebben. We waren vastbesloten een stevige show weg te geven. Daarnaast was het voor enkele leden het laatste optreden, een bijzonder moment.

Na het voorprogramma met onze eigen jeugd SWJK die haar show “NL” bracht, was het tijd voor de officiële opening van de avond. Dit bestond uit een presentatie van de tamboer maîtres en captainguards en een intrada gespeeld door Crescendo Opende en Showband Marum.

De Sternse Slotlanders mochten vervolgens het spits afbijten. Dit korps in malletbezetting, bracht  een keurige show met herkenbare muziek. Daarna was het de beurt aan Da Capo Lisse met hun galashow, bestaande uit melodieën die allen te maken hebben met Family, met onder andere muziek van de Jackson 5. Als laatste voor de pauze Crescendo. De zaal had voor hun show beperkte afmetingen, maar ze zetten een prima optreden neer.

IMG_1651 IMG_1706

Na de pauze was het dan onze beurt. Nog één keer knallen met “Queen, a Spanish Rhapsody”. Drum Major Iris Kersaan telde af en daar gingen we. Een explosie van energie knalde door de zaal, wat een geweldig optreden. Een extra verrassing was voor scheidend pit–lid Karin. Tijdens het laatste deel van de show werd zij op een ware confettidouche getrakteerd tot hilariteit van de band en het publiek. Het publiek was laaiend enthousiast en na afloop van de show leek het applaus eeuwig te duren, geweldig! Een mooiere afsluiting van deze WMC-show konden we ons niet wensen.

Na ons was het de beurt aan Takostu Stiens met hun WMC-show, bestaande uit klassieke muziek. Het programma werd vrolijk afgesloten door Da Capo Lisse met hun tweede show, gevuld met meezingers. De finale was imponerend, alle korpsen naast elkaar opgesteld.  Gezamenlijk speelden ze het koraal “Blijf bij mij heer”, gevolgd door het taptoesignaal door een trompettist van Crescendo. Bijzonder voor ons was dat onze nieuwe leden deze finale met ons meededen. Voor enkelen het eerste optreden met ons en voor anderen het laatste. Na het slotwoord en het Wilhelmus marcheerde iedereen af.

IMG_1740 IMG_1733

Voordat wij afmarcheerden, werden eerst Eltjo en Hendrika verrast met een serenade en bloemetje. Op 7 oktober waren zij 25 jaar getrouwd en dat konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Beiden zetten zich al jarenlang in voor Showband Marum en als blijk van waardering werden zij nu, op Taptoe Leek, in het zonnetje gezet.

Korpsmuziek twitterde: “Wat zette Marum een fijne Queenshow neer! Geweldig lekker muziek maken.“ Dit komt overeen met ons gevoel van de avond. Want geweldig lekker muziek maken doen we bij Showband Marum. We kunnen nog leden gebruiken voor het nieuwe seizoen, dus heb jij zin om de volgende show met ons mee te beleven, kom dan vooral eens langs op vrijdagavond! Of mail naar [email protected] voor meer informatie.

Plaats een reactie