Nog geen reacties

Taptoe Heerenveen

De kop is eraf, het eerste showoptreden van het seizoen zit erop!

De showpremière vond plaats op bevrijdingsdag tijdens Taptoe Heerenveen.  ’s ochtends om 9 uur stonden leden en instructie alweer op het showveld in Nuis om nog even wat puntjes op de “i” te zetten. Rond het middaguur vertrok de bus richting Heerenveen. Een kort ritje, en voor we het wisten stonden we de bus en vrachtwagen alweer uit te pakken en konden we ons klaarmaken voor de streetparade. De gehele vrijdagavondrepetitie was besteed aan het straatrepertoire, en de nummers klonken dan ook alweer vele malen beter dan tijdens Koninginnedag. Het straatoptreden vond plaats in het drukke centrum van Heerenveen en na een klein half uurtje konden we richting het taptoeterrein lopen.

In tegenstelling tot het grootse taptoeterrein wat we kenden van Taptoe Heerenveen in Thialf, was dit een knus, gezellig plein voor het gemeentehuis van Heerenveen. Er was veel publiek op de taptoe afgekomen en de toeschouwers stonden dan ook aan alle kanten van het plein. Rapsodia Real werd goed ontvangen door de aanwezigen. De herkenbare muziek van Queen is zeer geschikt voor de huidige bezetting van Showband Marum en er zijn dan ook vele momenten van herkenning en applausmomenten. Ook de guard, die enkele maanden nog de CGN titel mee naar Marum nam, is ook in dit zomerseizoen niet uit het veld te slaan! De nieuwe instructie weet wel raad met deze groep, en de meiden zijn dan nu ook weer op hoog niveau aan het vlaggen.  Ondanks redelijk veel balansproblemen in de muziek en een te klein taptoeterrein waardoor de nodige problemen in de figuraties ontstonden, kwam iedereen tevreden van het veld af. De première hoefde niet foutloos te zijn, dat is ook niet te verwachten gezien de periode dat we eigenlijk pas bezig zijn met de show. Doel was dat iedereen, leden én publiek, konden genieten van wat er op het veld gebeurde. Iedereen weet waar de knelpunten liggen en welke gedeeltes extra veel aandacht behoeven. Komende week zullen we dan ook weer hard aan het werk gaan om op de Jubileumtaptoe in Grootegast a.s. zaterdag weer een betere show neer te zetten.

Na de taptoe en de traditionele finale, maakten we nog een korte ronde door de winkelstraten van Heerenveen waarna we vertrokken naar de omkleedlocatie. Moe maar voldaan stapte iedereen de bus in en zo waren we nog redelijk vroeg weer terug in Marum en kon iedereen nog op zijn of haar eigen manier Bevrijdingsdag afsluiten, waar voor de meeste leden toch nog even een bezoekje aan een bevrijdingsfestival op het programma stond!

OPROEP! Er worden door familie, vrienden maar ook onbekenden altijd vele foto’s en filmpjes van Showband Marum gemaakt tijdens optredens. We zouden het ontzettend leuk vinden dat deze gemaild worden naar [email protected], dan kunnen wij ze plaatsen op de website. Alvast bedankt!

Plaats een reactie