Nog geen reacties

SWJK wint ook in Stiens (met foto-update!)

SWJK Marum/Opende heeft afgelopen zaterdag in Stiens de Jeugdklasse gewonnen bij de eerste editie van het jeugdfestival, georganiseerd door Takostu Stiens. In de overall ranking, behaalde de jeugd een tweede plaats, achter Jong Pasveer uit Leeuwarden. Het jeugdfestival werd voor de eerste keer georganiseerd en met groot succes.

SWJK wilde graag aan het festival meedoen om te kijken waar het ten opzichte van een groot aantal andere deelnemers zou staan. In totaal waren er in Stiens acht jeugdkorpsen actief. Twee daarvan deden mee op het onderdeel mars. Op het festivalterrein, bij het nieuwe clubgebouw van Takostu, hadden zich een paar honderd bezoekers verzameld. Zij konden in het zonnetje genieten van de acht optredens.

De kids van SWJK mochten als tweede hun show ‘Dance’ laten zien. Na rustig te hebben ingespeeld, betrad de band rond kwart voor drie in de middag het wedstrijdveld. De show werd goed uitgevoerd. Helaas had de guard wat last van de wind, maar ze wisten er goed mee om te gaan. Een show waar de leden en instructie erg tevreden over waren.

Het festival was voor de leden van SWJK ook een mooie gelegenheid om eens te kijken wat andere korpsen doen. Na SWJK stonden er nog vier showoptredens op het programma. Stuk voor stuk leuke shows.

Maar het zou tijdens de prijsuitreiking nog flink spannend worden. Ondanks dat er twee korpsen (Jong Pasveer en de jeugd van de Sternse Slotlanders) in de basisklasse waren bejureerd, zijn alle punten ‘op een grote hoop’ gegooid. Tijdens de uitslag bleek dat SWJK in de jeugdklasse Jong Jubal Zwolle, Jong Takostu Stiens en Jong Concordia Zevenhuizen achter zich had gelaten. De show werd beoordeeld met een 8,2.

In de overall ranking eindigde SWJK als tweede, achter de jeugd van Pasveer die met een 8,8 een klasse apart waren.

Na de prijsuitreiking was er nog ongeveer een half uur om een hapje te eten, waarna SWJK en de andere jeugdkorpsen nog mochten meedoen aan de streetparade voorafgaand aan Taptoe Stiens. Ook de opening van die Taptoe werd verricht door de jeugdkorpsen.

Daarna kwam er toch echt een einde aan een prachtige dag met een goede show en een mooi resultaat!

Plaats een reactie