Nog geen reacties

SWJK voor de 7e keer kampioen!

Afgelopen zaterdag heeft SWJK traditioneel weer deelgenomen aan het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen. Voor maar liefst de zevende keer op rij is SWJK kampioen in de jeugdklasse geworden met hun sprankelende show “NL”. Een show met uitsluitend producties van Nederlandse bodem zoals Skik, Doe Maar, Ramses Shaffy maar ook de Golden Earring en Armin van Buuren.

Zaterdagochtend was het vertrek om 10.30 uur chting Assen en na aankomst werd er ingespeeld en gestemd op het inspeelterrein. Gemotiveerd ging de club lopend richting het stadion van Achilles met in hun achterhoofd het supermooie succesvolle optreden dat ze Pinkstermaandag al hadden gegeven in Delfzijl. Om precies 13.00 uur was het showtime en liep SWJK strak en vol zelfvertrouwen het veld op. Na de speaker tekst klonk het eerste nummer “Op Fietse” van Skik door het stadion en was direct al duidelijk dat dit een fantastisch optreden zou worden. Vooral door de herkenbare muziek en afwisseling van snelle en langzame nummers werd het aanwezige publiek snel gegrepen en klonk er regelmatig applaus tijden het optreden. Vooral de elementen op de fiets deden het zeer goed en het laatste nummer “This Is What It Feels Like” werd bijna helemaal gespeeld onder het genot van meeklappend publiek. Met een groot applaus tijdens de afmars ging SWJK tevreden en voldaan het veld af, iedereen had het beste gegeven en was trots op zijn of haar prestatie.

Na een bijzonder dankwoord van de instructie moest er snel verplaatst worden naar het centrum van Assen om daar voor de organisatie van het ODSC op te treden op het “Drentse Pleintjes Parade”. In een drukke binnenstad en onder het genot van een heerlijk zonnetje werden op meerdere pleintjes in de binnenstad van Assen diverse nummers ten gehore gebracht wat ook bij winkelend publiek goed in de smaak viel. Na het optreden weer snel terug naar het Achilles terrein voor de uitslag en de prijs uitreiking. Bijzonder was dat SWJK als eerste het veld mocht betreden voor de prijsuitreiking en onder de klanken van onze jeugdband alle tambour-maîtres en Jong DAP het veld opmarcheerden. De spanning steeg maar gelukkig kwam al snel het verlossende woord dat SWJK voor de zevende keer op rij kampioen in de jeugdklasse was geworden. Na het uitreiken van de grote beker kregen alle jeugdleden door de organisatie nog een medaille om gehangen en werd de afmars ingezet. Tijd voor de winnaarsfoto, maar deze kon uiteraard pas worden gemaakt nadat het inmiddels traditionele rondje rennen om het veld was afgewerkt.

SWJK kijkt terug op een fantastische middag en zal aankomende zaterdag zeker net zo gemotiveerd deelnemen aan het jeugdfestival in Stiens waar SWJK in competitie zal zijn met nog 7 andere jeugdkorpsen. Overigens wordt er donderdag eerst nog opgetreden tijdens de avondvierdaagse in Haren.

Verslag geschreven door Marcel Fokkens, lid van de jeugdcommissie SWJK Marum/Opende.

Plaats een reactie