Nog geen reacties

SWJK opnieuw Nederlands Kampioen!

SWJK heeft afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij de winst gepakt op de Open Dutch Showcorps Championships! Met 81.5 punten wisten zij hun grote concurrent, Young Percussion Corps Dokkum, ruimschoots voor te blijven. Een fantastisch resultaat!

Na een drukke maar erg leuke week (op woensdagavond show-repetitie, op donderdagavond een optreden bij de Wandelvierdaagse in Haren en op vrijdagavond bij de Wandelvierdaagse in Marum) stonden de leden van SWJK op zaterdagochtend om 9 uur alweer op het sportveld in Marum voor de allerlaatste showrepetitie voor het ODSC. De puntjes moesten nog even op de i worden gezet en dat gebeurde dan ook. De kinderen en hun staff hadden super veel zin in het optreden, en iedereen was dan ook heel erg geconcentreerd aan het repeteren. Natuurlijk ook erg spannend zo’n dag, want aangezien er dit seizoen heel erg veel nieuwe leden bij SWJK zijn gekomen was het voor veel leden de allereerste keer dat zij aan een wedstrijd mee deden! Rond half 11 werd er vlot omgekleed en daarna werd in uniform nog één keer een run gedraaid voor vertrek naar Assen. En die run was een hele goede, dit beloofde heel veel goeds voor de middag!!!

We vertrokken in auto’s richting het Achilles stadion in Assen, en daar aangekomen had iedereen nog even tijd om een hapje te eten voordat we naar het inspeelveld wandelden. Hier werd de warming-up gedaan en werd nog even een stukje van de show doorgespeeld. Daarna gingen we in formatie terug naar het stadion, waar het YPC al aan de startlijn was verschenen. Na het YPC was het de beurt aan ons! Spannend, er zat al best veel publiek op de tribune! De show verliep hartstikke goed! Bij de opener begon het publiek al enthousiast mee te klappen, altijd een goed teken natuurlijk. De kinderen stonden duidelijk te genieten op het veld en brachten de show vol overtuiging! Zelfs een windhoos waarbij de bordjes ze om de oren vlogen kon SWJK tijdens ‘Use Somebody’ niet van het veld slaan, laat staan de twee solistes op de fiets! Dit was de beste uitvoering van ‘DANCE’ tot nu toe, en vol trots liep iedereen dan ook weer het veld af! Wat was dit leuk!

Op de namiddag kwam de uitslag pas, dus de rest van de middag konden de leden in en om het stadion doorbrengen. Showband Marum werd uit volle borst aangemoedigd en ook de waves op de tribune ontbraken niet!

De uitslag was erg spannend, en iedereen was dolblij toen de punten bekend werden gemaakt: de eerste prijs met 81.5 punten!

Super, de kampioensbeker was opnieuw voor SWJK! Een geweldige prestatie!

Iedereen bedankt voor deze geweldig leuke dag! 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=B9WAi9cj9Zg

Bekijk hier de video van de kampioensshow! Foto’s staan in het album rechtsboven!

Plaats een reactie