Nog geen reacties

Struuntocht Lutjegast

Ook deze zaterdag stond er weer een mooi optreden in de regio op het programma: de Struuntocht in Lutjegast. Dit evenement wordt elke vier jaar in Lutjegast georganiseerd, en net als vier jaar geleden was de Showband er ook dit jaar weer bij om de lopers bij de finish in te halen. De mensen hebben dan al 25 of 40 kilometer gelopen (“gestruund”) langs allerlei culturele en kunstzinnige voorstellingetjes. Een echte ontdekkingsreis dus, net als de tocht naar Azië die Abel Tasman uit Lutjegast meer dan 350 jaar eerder beroemd maakte.
Hiervoor vertrokken we om 1 uur uit Marum, en na eerst even sfeer geproefd te hebben bij de finishstraat, begonnen we met het eerste optreden van drie kwartier. We liepen door de laatste straat van het parcours heen en weer om de eerste struuners binnen te halen. In totaal zouden er zo’n 4000 mensen de finishlijn passeren! De meeste mensen waren ondanks het enorme eind dat ze gelopen hadden toch erg enthousiast, wat het een erg leuk optreden maakte. We sloten de drie kwartier af met een stilstaande uitvoering van de show op en voor het podium bij het festivalterrein.
Overzichtsfoto
Hierna keerden we terug naar onze omkleedruimte ‘Het Kompas’ voor een korte pauze. Daarin viel ook wat regen, maar zodra wij weer begonnen was het ook weer droog. Zo bleven we tussen de regen door slalommen, toen we na het tweede optredentje van drie kwartier weer in de sporthal konden schuilen voor een fikse bui. Tot slot volgde nog een derde rondje van een half uurtje waarna om half 5 konden omkleden om weer richting huis te gaan. Hiermee konden we terugkijken op een prachtig optreden: droog weer, niet te heet, enthousiaste mensen, wat wil je nog meer?

Plaats een reactie