Welkom bij Project Storm! Super dat je hier een kijkje neemt en enthousiast als we zijn, vallen we direct met de deur in huis! Hieronder kun je alles lezen over het project. Zet jij samen met ons de schouders eronder om tijdens het WMC in Kerkrade de storm een kopje kleiner te maken?

“It’s not about waiting for the storm to pass, but learning how to dance in the rain.”

Het verhaal

Project storm vertelt het verhaal het tumult, de chaos, de hectiek en stress maar ook de verbroedering, orde en helderheid van de verschillende stormen die er woeden. Niet alleen die in de maatschappij en verder in de wereld, ook de stormen waar je in je eigen leven doorheen gaat.

Er gebeuren zoveel dingen om je heen waar je geen invloed op hebt. Gebeurtenissen die soms heftige emoties losmaken. Die voor verdeeldheid maar óók voor verbroedering, compassie en omzien naar elkaar zorgen.

Een verhaal van paniek, van ontkenning, naar acceptatie, de rust in het oog van de storm, door naar verbroedering, saamhorigheid, compassie en een cliffhanger.

Project storm brengt ze in beeld en geluid en laat de dualiteit die daar in zit zien en voelen. Storm laat zien dat ondanks wat er om je heen gebeurt, er meer is dat we als mens met elkaar gemeen hebben, dan dat we van elkaar verschillen.

Het wordt afgesloten met een krachtige boodschap in het open einde. Het einde laat je zien dat jij degene bent die een keuze kunt maken, dat je meer invloed hebt dan je zelf misschien wel denkt en dat samenkomen de sleutel is.


Het programma

In het programma komen de verschillende elementen samen om het verhaal uit te beelden in muziek, beeld en dans. Het totale programma zal zo’n tien minuten duren.

Wat gaan we spelen?
– The Who (Love, Reign O’er Me)
– Antonio Vivaldi (Vier Jaargetijden – zomer en winter)
– Stef Bos (Door de wind)

Beeld je bij de opbouw van de muziek in alsof er een tornado of een heftige orkaan aan komt: je ziet dat er storm op komst is, langzaam begint het weer om te slaan, het wordt heftiger.

En ineens, ‘pats boem‘ is er licht, is er lucht, is er helderheid. In die helderheid vinden we elkaar. Zijn we samen, zetten we samen de schouders er onder voor het stuk dat nog gaat komen.

We hebben elkaar nodig en kunnen op elkaar bouwen in het laatste stuk van de storm.

Everything will be alright in the end, if it’s not alright it’s not the end.


Wat & Waar?

Wat is showlopen, vraag je je misschien af?

Een show lopen betekent een nog intensere beleving van de muziek waarbij je, samen met dansers, bijna een heel voetbalveld gebruikt om je te uiten. Voor muzikanten die concertslagwerk spelen is er ruimte in de pit, een plek vooraan op het veld. Voor slagwerkers en blazers geldt dat je uitbeeldt wat je speelt en je speelt wat je uitbeeldt. En ja, dat betekent lopen met je instrument. Dat kan onwennig zijn, maar wees gerust. Hierin krijg je natuurlijk begeleiding van onze eigen Marching & Manoeuvring instructie.

Hieronder zie je een opname van onze show tijdens het WAMSB WK in het Canadese Calgary.

https://www.youtube.com/watch?v=l3B-Nr9rWuE

Als toffe groep gaan we samen de hort op met onze storm. Het project wordt in 2022 op vier evenementen gepresenteerd:

  • Take One op 30 April: de grote noordelijke WMC-tryout met alle topkorpsen uit de regio
  • ODSC in Assen op 11 juni: het NK Show
  • Rasteder Musiktage van 1 t/m 3 juli: een gezellig weekendje weg naar Duitsland, met deelname aan een Europese wedstrijd
  • En als kers op de taart: Het WMC: 22 – 24 juli of 29 – 31 juli

Onze grote doelstelling is deelname aan het WMC in Kerkrade. Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze grote wedstrijd, staat ook deelname aan Take One (noordelijke WMC-tryout) op de agenda. Ook tijdens het ODSC in Assen en de Rasteder Musiktage hopen we input te krijgen vanuit juryteams om ‘Storm’ dusdanig te verbeteren, zodat we in Kerkrade kunnen pieken. Richting de optredens zal er ook regelmatiger worden gerepeteerd.

1 oktober: Start Project Storm
1 december: Uiterste instapdatum

Belangrijke data

Hoe

Project storm is precies wat het al aangeeft: een project. Of je nu lid bent van Showband Marum of niet, je bent van harte welkom om samen met ons een gave ervaring mee te maken. Er zal effectief worden gerepeteerd om ‘repeteren om te repeteren’ te voorkomen. Op dit moment wordt de finale structuur nog uitgewerkt en wanneer er meer informatie over is, wordt dat gecommuniceerd.

Je spreekt met ons af dat je vanaf 1 oktober (instappen kan tot uiterlijk 1 december) zoveel mogelijk aanwezig bent tijdens de repetities, trainingsweekenden en optredens. We vragen om een investering in een gave tijd van rond de 500 à 600 euro. Wij zorgen dan voor goede instructeurs, relevante verzekeringen, efficiënte repetities, twee repetitieweekenden (inclusief maaltijden) en vervoer / verblijf tijdens Take One, ODSC en Rasteder Musiktage. Ook is de reis, deelname en het verblijf tijdens het WMC-weekend (inclusief maaltijden) meegenomen in de prijs. Voor onze huidige leden is er een korting.

Sparen
Dit project brengt kosten met zich mee, maar we hebben ook een spaarprogramma ontwikkeld, waardoor je de eigen bijdrage kunt terugverdienen. Dat gebeurt middels acties. Het geld dat je daar ophaalt, komt ten goede van je eigen budget. Tenzij je er voor kiest om het bedrag zelf te betalen.

Geschatte investering voor Project Storm: 500 tot 600 euro

Inclusief werkweekenden en deelname, reis en verblijf van Take One, ODSC, Rasteder Musiktage en WMC-weekend van deelname!

Doe mee met Project Storm en ga naar het WMC 2022!

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! We vertellen je alles op Project Storm en we nodigen je ook heel graag uit tijdens een repetitie! Onze drempel is zo laag mogelijk. Met dit project bieden we je niet alleen een hele gave en intense WMC-ervaring, maar ook een enorm gezellige tijd!

Wat levert het je op om mee te doen? Wat krijg je er voor terug?

✅ Een gedreven groep die samen een toffe show neer willen zetten
✅ Een intensief en waardevol traject, waarbij je het uiterste uit jezelf haalt
✅ Een mooie tijd, waarin gezelligheid ook een belangrijke rol speelt
✅ Fantastische ervaringen tijdens grote wedstrijden

Daarvoor vragen we van jou:

✅ Een financiële bijdrage voor het seizoen om het hele project mee te doen
✅ Commitment tijdens repetities en eigen inzet thuis
✅ Een goed humeur
✅ Een gezonde dosis inzet

Stuur ons dus gerust een mailtje op [email protected]!