Het is 11 september 2001 en je begint je dag zoals er al velen zijn begonnen. Weet jij nog wat je deed?
In New York begint ook de dag zoals vele andere dagen, maar als eenieder begonnen is met zijn werk, college of aan het genieten is van een vrije dag slaat het noodlot toe. De beelden van 11 september staan op een ieders netvlies gebrand en zullen voor altijd een rol blijven spelen in ieders leven.

11 september 2011, 10 jaar later...
Er wordt nog bijna dagelijks gepraat over de dag die de wereld veranderde. De hele wereld heeft de angst, het verdriet en de wanhoop van Amerika gevoeld.

Intension A neemt jullie nog een keer mee naar 11 september 2001 en de 10 jaar die daarna volgen. Het verdriet, de angst en de wanhoop die Amerika heeft getroffen zal nooit mogen worden vergeten.

In 2012 bestaat Intension A uit 12 enthousiaste meiden en staat onder leiding van Petra Westerhof, Paulien van Houten & Jolanda Jakobs. De groep wil zich dit jaar weer van een bijzondere kant laten zien en in de afgelopen twee maanden is er dan ook al hard gewerkt aan het nieuwe programma. De indrukwekkende muziek die dit jaar wordt gebruikt komt van Steve Jablonsky.

The Unexpected Day, promotie naar Open Class tijdens de eerste contest. Eerste plaats tijdens finals.