2014 en 2015 waren de seizoenen waarin Showband Marum met de show Lost & Found op de velden te zien was. Hiermee werd op de WAMSB-kampioenschappen in Kopenhagen (DEN) in 2015 een tiende plaats behaald.

Bron van inspiratie voor deze show van de Marumers is de tsunami die eind 2004 grote delen van Zuidoost-Azië verwoestte. Honderdduizenden mensen verloren het leven als gevolg van de vloedgolf. Daarnaast raakten miljoenen niet alleen hun dierbaren kwijt, maar ook hun huizen, werk en inkomsten.

Showband Marum toont met haar show het gevecht tegen de natuur en de hartverscheurende zoektocht naar dierbaren. Jarenlang was de muziek het uitgangspunt van de shows van Showband Marum. Het huidige, jonge staffteam hanteert echter een andere aanpak dan voorheen en heeft ervoor gekozen helemaal vanuit het thema “tsunami” te gaan werken. Speciaal voor dit thema is ook het uniform wat tijdens de show wordt gedragen aangepast met een sjerp in drie kleuren blauw.

De gebruikte muziek is zeer divers, wat het thema en de getoonde scala aan emoties extra zal doen versterken. In “Lost & Found” zult u “Morgenstimmung” (Edward Grieg), “Birdland” (Maynard Ferguson), 160 bpm, Angels & Demons (Hans Zimmer), Clair de Lune (Claude Debussy) en “Kings and Queens” (30 Seconds to Mars) terughoren.

De staff bestaat in 2015 uit Sietze Bandringa, Jan Bakker, Wilco den Boer, Jaap Wils, Herman Kooistra, Iris Kersaan, Johannes Leeverink, Christy de Vries, Jessica Dermois en Matthijs van Houten.