2013 was wederom een WMC jaar. Dit jaar verscheen Showband Marum op de heilige grasmat in het Parkstad Limburg Stadion met de show Queen, A Spanish Rhapsody. Met deze show behaalde de Showband 81.44 punten, goed voor een Zilveren Medaille!

Een rapsodie is een verzameling van muziekstijlen, die toch een eenheid vormen. Showband Marum heeft zich bij deze Spaanse rapsodie laten inspireren door Queen. De muzikale veelzijdigheid en de gelaagde arrangementen van deze wereldberoemde Engelse rockgroep vormen de basis van deze show.  Spaanse invloeden worden daar op bijzondere wijze doorheen geweven.

Het relatief onbekende, maar imponerende “Innuendo” van Queen is voor het ontwerpteam van Showband Marum uitgangspunt geweest voor de huidige show. De basis van de show is in 2012 al gelegd met “Rapsodia Real”, maar de huidige show heeft een hogere entertainmentwaarde door het Spaans getinte “Malaguena” en de Queen-klassiekers “Bohemian Rhapsody”, “Don’t stop me now” en “We will rock you”.

De veranderingen in het showconcept zijn niet voor niets, want 2013 is een belangrijk jaar voor Showband Marum. In juli van dat jaar stond het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours op het programma, wat ook wel als de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten wordt bestempeld.

Zowel de muziek als het showdesign is volledig in eigen beheer ontwikkeld. De staff van Showband Marum bestaat in 2013 uit Sietze Bandringa, Herman Kooistra, Bert ten Boer, Jaap Wils, Marrit Agema, Matthijs van Houten en Jan Bakker.