2012 was het jaar waarin al begonnen werd met de voorbereidingen voor de WMC-show van 2013. De showtitel voor dit jaar was Rapsodia Real, wat letterlijk vertaald ‘vorstelijke rapsodie’ betekend.

Uitgangspunt van de show is het Spaans getinte “Innuendo” geweest. Een imponerend, maar toch relatief onbekend nummer van Queen. De muzikale veelzijdigheid en gelaagde arrangementen van deze Engelse rockgroep blijken uitermate geschikt voor de huidige bezetting van Showband Marum. De show is uitgebouwd met Queen-klassiekers als “Bohemian Rhapsody”, “Don’t stop me now” en “We will rock you”. Nummers die tijdloos zijn, maar waar Showband Marum toch een geheel eigen draai aan zal geven. Tevens zullen gedurende de show vordert steeds meer Spaanse invloeden te horen zijn, onder andere in het nummer “El Gato Triste” van Chuck Mangione.

“Rapsodia Real” is een programma waarin het publiek zal worden meegesleept in de tijdloze muziek van Queen, Spaanse melodieën en schitterende showelementen.

Zowel de muziek als het showdesign is volledig in eigen beheer ontwikkeld. De staff van Showband Marum bestaat in 2012 uit Sietze Bandringa, Herman Kooistra, Bert ten Boer, Peter Haaima, Jaap Wils, Frank Kingma en Matthijs van Houten.

Gespeelde werken
A Royal Spanish Rhapsody
El Gato Triste
Don’t Stop Rock & Flamenco
Bohemian Rhapsody
Innuendo