2011 was het seizoen waarin Showband Marum te zien was met de show Moz’Art. Wolfgang Amadeus Mozart: een naam die synoniem is met componist, pianist, violist, dirigent, wonderkind en nog meer. In het bijzonder is W.A. Mozart één van de meest invloedrijke componisten die ooit heeft bestaan. Maar W.A. Mozart is ook een man met ontzettend veel passie voor zijn vrouw, zijn kinderen en een ontzettend harde werker. Zijn harde werken en extravagante levensstijl hebben geleid tot zijn dood op 35 jarige leeftijd, voordat hij zijn meest beroemde werk ‘Requiem’ kon voltooien.

De persoon Mozart en zijn vernieuwende composities intimideerden zijn tijdgenoten, maar vormden inspiratie voor alle generaties na hem tot op de dag van vandaag. Natuurlijk inspiratie voor nieuwe muziek, maar in de 20e eeuw ook voor films, waarvan de film ‘Amadeus’ uit 1984 waarschijnlijk de bekendste is. Hierin wordt het mysterie rond zijn vroegtijdige dood nog eens vergroot door de theorie dat Mozart zou zijn vermoord nog eens in het voetlicht te brengen.

In 2011 vormt de tijdloze muziek van W.A. Mozart de inspiratie voor de het showprogramma van Showband Marum genaamd Moz’Art. Een programma over de man, zijn muziek, de magie, de gekte, het mysterie, de moord: een programma van tegenstellingen. Een programma met uiterst herkenbare melodieën en muziek, maar met verrassende wendingen, arrangementen en mysterie. Met andere woorden: een programma waarin Showband Marum op zijn best is: uitermate geschikt voor een algemeen publiek, maar ook competitief.

Met muziekselecties uit
Ouverture Don Giovanni
Symfonie 25
Fantasia in d
Symfonie 40
Pianoconcert 21
Requiem (Lacrymosa en Confutatis)