Nog geen reacties

Showband te gast in Grootegast

Afgelopen zaterdag was het zover: ons eerste optreden met de vernieuwde show “Back to Basic” stond gepland. Zoals gewoonlijk weer in Grootegast, maar aangezien het oude taptoeterrein eruit lag moesten we noodgedwongen de show lopen op het terrein van de bandenservice “Froentjes.”
Een drukke dag stond op de planning. Allereerst werden wij met de hele band om tien uur verwacht bij het Marumse “ons centrum.” Het idee was om eerst gezamenlijk een volledige run van de show te doen, maar een optocht van vrachtwagens gooide roet in het eten: iedereen zat vast in het verkeer en de meeste leden arriveerden pas rond half elf. Helaas, die run maar van de planning en apart repeteren: blazers bij “ons centrum”, slagwerk bij de timmerfabriek en de guard ergens daar tussenin. Omdat er ‘s middags een afscheidsdienst bij de kerk werd gehouden werd om twaalf uur de repetitie beëindigd. Om half twee zouden we weer in Grootegast moeten zijn, dus konden sommige leden even lekker naar huis en anderen nog even naar de plaatselijke snackbar, of iets dergelijks.
Helaas lag de hoofdstraat in Grootegast eruit, en kon dus niemand ons repetitieveldje vinden. Half twee beginnen werd kwart over twee, maar na een paar uur keihard repeteren hebben we toch het nodige laatste werk verricht voor die avond. Rond half vijf was de repetitie beëindigd met een run en de staff was tevreden. Voor de aanvang van de streetparade hadden we nog even de tijd om wat te gaan eten en wat te relaxen. Om half zeven stond de band opgesteld voor café “de Herberg” om aan de rondgang door het dorp te beginnen. Die rondgang was niet heel lang dus goed te doen en voor we het wisten stonden we bij “Froentjes.” Daar een korte presentatie van onszelf gegeven, wat inhoudt dat we even een rondje over het taptoeterrein liepen, toen er weer af en terug naar “de Herberg”, die gewoon om de hoek bleek te zijn. Even inspelen, stemmen, en naar het taptoeterrein om onze collega’s aan het werk te zien.
Na showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk gezien te hebben was het tijd om op te stellen achter de poort. Na de opmars en de aankondiging was het dan zo ver: op een iets verkleind veld de 2009 versie van “Back to Basic” gelopen. En als spelend lid moet ik zeggen dat het goed ging, en goed voelde. Ik, en nog veel meer leden, kwamen met een tevreden gevoel het veld af. Nouja, niet echt het veld af want we konden meteen door voor de finale. Een bedankje voor alle tambourmaîtres, het gebruikelijke koraal, het taptoesignaal en natuurlijk het Wilhelmus. Terug in “de Herberg” snel omgekleed, nog even wat gedronken en maar weer naar huis, terugkijkend op een vermoeiende, maar geslaagde en gezellige dag.

Plaats een reactie