Nog geen reacties

Showband Marum wint het van de regen

Het kwam met bakken uit de lucht, maar Showband Marum heeft bij het Wereld Muziek Concours gewonnen van de regen! Al bij de opener begon het te regenen, maar rond het tweede nummer kon je alleen nog maar spreken van een stortbui. Het bleef nat en winderig tot de laatste noot van de show. Toch hebben de leden een geweldig energieke show aan het publiek voorgeschoteld die werd gewaardeerd met een enorm applaus. Het resultaat is een hoge score van 1189,5 punten in de Corpsstyle Class World Division.
Bekijk hier de foto’s van Mars en Show.
WMC 2009 - 3De band reisde al op vrijdag af naar het Limburgse land. Na twee relaxte voorbereidingsdagen was het dan eindelijk showtime. De show stond op scherp en iedereen had zin in een goede show. De opening verliep gelijk al zeer goed en dat gaf vertrouwen. De beginnende regen viel ons rauw op het dak, maar zorgde ook voor een enorme boost bij alle leden! Want Showband Marum laat deze show niet verpesten door een slecht geplande regenbui! Deze energie werd prachtig overgenomen in Mother Earth. Nog nooit spetterde dit nummer zo van het veld af. Bij het muzikale intro op de samba was het stadion muisstil en zetten de blazers een prachtig warme sound neer. De samba zelf swingde heerlijk, maar het was jammer dat de instrumenten helemaal ‘dood waren geslagen’ door het vele water. Het publiek werd in het slot bedankt voor hun aandacht. Het werd een waardige afsluiter van een heerlijke show. Dat vond het publiek ook en Showband Marum kreeg een staande ovatie!
Er is geen enkel korps wat hoopt op een regenbui. Natuurlijk baalden we daar zelf ook wel van. Stokken worden spekglad, mondstukken glibberen alle kanten op, piccolo’s werken niet meer en het veld is spekglad. Onze grote winst was alleen het feit dat we er niks van hebben aangetrokken. De zogenaamde boosheid werd omgezet in positieve energie en dat was te merken bij het publiek.
WMC 2009 - 1Showband Marum is erg tevreden met de ontwikkeling die het tegenwoordig doormaakt. Dit was de eerste grote test in de Corpsstyle Class. Kijkend naar bijvoorbeeld het loopwerk, de wijze van performen en effectiviteit zijn er de laatste vier jaren grote stappen gezet. De beloning met 1189,5 punten was dan ook zeer welkom. Hiermee hebben we een prachtige uitgangspositie en heeft Showband Marum laten zien dat er heel veel energie en wilskracht in de leden zit.
Wat dat betreft kunnen staf en leden alleen maar verschrikkelijk tevreden zijn met het afgelopen weekend. De nacht na het optreden werd er dan ook een mooi feestje gebouwd.
Een uitgebreider verslag volgt nog, net zoals alle foto’s. Heeft u zelf nog mooie exemplaren, dan mag u die altijd mailen naar [email protected] foto’s zijn afkomstig van marsenshow.nl.

Plaats een reactie