Nog geen reacties

Showband Marum wil in 2019 naar WK in Calgary

Showband Marum wil in 2019 meedoen aan het Wereldkampioenschap van WAMSB in het Canadese Calgary. Het bestuur en de leden van de club hebben die ambitie afgelopen vrijdag uitgesproken. De vereniging werd in 2015 al tiende tijdens het WK (WAMSB) in het Deense Kopenhagen. Onlangs won de band goud tijdens het WMC in de World Division. Daarop kreeg de band een uitnodiging van de Canadese organisatie voor deelname aan het WK in Calgary in 2019. Dat vindt plaats van 5 tot en met 9 juli.
 
De band heeft sinds het WK in 2015 een stijgende lijn ingezet. “We zijn ongelooflijk trots op onze gouden medaille tijdens het WMC”, zegt voorzitter Roelf Beukema. “Helemaal omdat we die prestatie hebben geleverd, terwijl het jurysysteem is aangepast en veel korpsen teleurgesteld met lage scores naar huis gingen. Deelname aan het WK in Calgary is nu een fantastisch nieuw doel. We willen dan tegelijk groeien als vereniging. Niet alleen in het aantal leden, maar ook in kwaliteit.”
 
De plannen ontstonden nadat de leiding van de wereldberoemde Calgary Stampede Showband het optreden van de Marumers tijdens het WMC zag op 30 juli in het Roda JC-stadion in Kerkrade. “Ze nodigden ons meteen uit en in de afgelopen weken hebben we als bestuur en instructie de koppen bij elkaar gestoken. De leden waren ook meteen heel erg enthousiast. We hebben al wel vaak opgetreden in bijvoorbeeld Londen, Italië, Frankrijk, Zwitserland en andere Europese landen. Voor de muzikanten en guardleden zou een overzeese reis echter een primeur betekenen. “En waarom zouden we dan niet gelijk naar Canada gaan?”, aldus een enthousiaste voorzitter.
 
Het bestuur gaat nu samen met een aantal leden en vrijwilligers uitzoeken welke kosten er gemoeid zijn met de verre trip. “We zullen sponsoren moeten zoeken en gaan kijken welke fondsen deze bijzondere trip kunnen gaan ondersteunen”, zegt Beukema. “Tegelijkertijd zullen ook de leden een eigen bijdrage moeten doen. Het moge duidelijk zijn dat zo’n trip ook een flinke voorbereidingstijd nodig heeft, maar daar hebben we nog twee jaar de tijd voor. We gaan er dan ook vanuit dat we dit voor elkaar gaan krijgen.”
 
De showband heeft dit jaar nog een aantal optredens op het programma staan. Daarna gaat de focus volledig op het nieuwe seizoen, waarin de vereniging ook nog eens zestig jaar bestaat. Het jaar 2018 zal ook al in het teken staan van de voorbereidingen op het WK. “Op die manier kunnen we twee jaar lang werken aan een perfect showproduct”, zegt de voorzitter.
 
Voor muzikanten in de regio die ook interesse hebben in deze onvergetelijke reis worden binnenkort een aantal open repetities georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Showband. Voor leden, fans en geïnteresseerden is er ook een speciale Facebookgroep aangemaakt onder de naam “Showband Marum naar Calgary”.

Plaats een reactie