Nog geen reacties

Showband Marum sluit Taptoe Stiens af

Showband Marum heeft met een mooie show de negende editie van Taptoe Stiens afgesloten. Boven de rook van Leeuwarden vond een gevarieerde Taptoe plaats. Terwijl Jong Oranje Europees kampioen werd, namen  een aantal show-kampioenen bezig van het Friese Kaatsveld.  Naast Showband Marum(ODSC Kampioen) gaven ook Jong Advendo (Winnaar Middenklasse op het ODSC) en het thuispelende TaKoStu uit Stiens (WMC-kampioen Marsparade in tweede divisie) een prima show weg. Het programma werd verder compleet gemaakt met een jubilerende schuttersvereniging uit Buchten, Jong Takostu , de Drumguards uit Delft en het Amsterdamse Twirling en Marchingband (ATM, de twirlsters zijn weg, de naam is nog hetzelfde).
Taptoe Stiens staat eigenlijk bekend om zijn goede ontvangst van de muzikanten. In een soort wijkcentrum staan grote pannen soep en lekkere broodjes klaar. Een perfecte bodem voor een goede Taptoe en een leuk en lekker gebaar van de organisatie. Daarnaast krijgt elk korps een ruime kleedkamer tot zijn beschikking en wacht er een mooi afgezet en sfeervol Taptoeveld op de komst van de korpsen.
De Taptoe wordt ingeluid met een korte presentatie van de korpsen. Als laatste korps begonnen we aan de korte streetparade, die eindigde op het Taptoeveld. Ook in de Taptoe stonden wij als laatste op het programma, dus er was genoeg tijd om bij het veld nog wat te drinken of eten en bij te praten met andere korpsen.
De show verliep best goed, hoewel de vermoeiheid bij iedereen wel wat in de lippen, armen en benen zat. Het gaat je niet echt in je kouwe kleren zitten, als je ’s ochtends al om 06.00 uur in de bus zit en eigenlijk al de hele dag op pad bent. Het publiek vond de show in ieder geval mooi en het blijft heerlijk om een kwartier lang over het veld te showen.
In de finale werd het Taptoe-signaal, natuurlijk wel weer erg mooi, gespeeld door onze eigen Peter Haaima. Als laatste verlieten we het veld om al spelend weer naar de omkleedruimte te lopen. Na een snelle koude gele rakker of blikje cola zijn we snel de bus ingestapt. Op zondag zou het weer vroeg dag worden, want ook nu zou de Wiebenga-bus weer om 06.00 uur aan komen waaien (Schip Ahoy) om ons naar Rotterdam te brengen.

Plaats een reactie