Nog geen reacties

Showband Marum op werkweekend


De ene showband noemt het trainingsweekend. Anderen hebben het over een camp. Showband Marum gaat morgen op werkweekend, zo is het al jaren. In drie dagen wordt de basis gelegd voor wat een succesvol seizoen moet worden. Dat betekent niet dat er alleen maar zware repetities op het programma staan. Er is ook zeker tijd voor gezelligheid en teambuilding. Want de groep krijgt nog heel wat lange repetitiedagen en optredens voor de kiezen. Maar eerst moet de nieuwe show ‘EnRICHment’ worden ingestudeerd.

De repetities tijdens het trainingsweekend vinden traditioneel in de Sorghvliethal in Veendam plaats. Vrijdagavond staat de muziek van het laatste nummer in de show centraal. Op zaterdag worden de laatste sets (figuraties) van het visuele programma ingestudeerd. Tevens is het de bedoeling om de eerder ingestudeerde figuraties door te nemen. Wordt deze planning gehaald, dan is de zondag bestemd voor het cleanen van de show. Uiteindelijk moet het werkweekend worden afgesloten met twee runs van het gehele showprogramma.

Er wordt weer overnacht in Kampeerboerderij Tweehek in het Drentse Westdorp. Al jaren bivakkeert Marum hier tijdens het werkweekend. Wordt op vrijdagavond voorzichtig vooruitgeblikt op het weekend, een dag later barst het feest los. Eerst worden de nieuwe leden op vakkundige wijze door de groep welkom geheten.

Ouders, familieleden, collega-muzikanten en andere belangstellenden kunnen op zondag kijken hoe het er met de show voor staat. Vanaf 14.30 zijn de deuren van de Sorghvliethal aan het Jan Salwaplein 1 geopend. Kom eens kijken en laat je meevoeren door de muziek van Buddy Rich en Kyteman.

Plaats een reactie