Nog geen reacties

Showband Marum krijgt Assen stil!

Showband Marum heeft heel Assen stil gekregen. Afgelopen zaterdag behaalde de band bij het NK Show een zeer verdienstelijke tweede plaats. ’s Avonds werd men derde op het Open Dutch Showcorps Championship.

Hieronder staan een aantal links met foto’s.

Oud-lid Geert-Martijn Buijs heeft ook foto’s gemaakt. De foto’s van de jeugd zijn aan de algemene galerij toegevoegd.

Extra foto’s Showband Marum!

Foto’s ODSC avond

Foto’s middag Eltjo Smit

Foto’s van Mars en Show

Corpsstyle Class A
1. Beatrix Drum & Bugle Corps Hilversum 69,3 Ned kamp
2. Showband Marum Marum 66,0
3. Con Spirito Joure 55,3
ODSC 2008
1. Van Limburg Stirum Band Wezep 894
2. Beatrix Drum & Bugle Corps Hilversum 863
3. Showband Marum Marum 847
4. Wilhelmina Sleeuwijk 833
5. Crescendo Opende 726
6. Dindua Oldekerk 579

Daar sta je dan, zo rond een uur of twaalf op een korfbalveldje in Assen. Onze jonge broertjes en zusjes van SWJK hebben net de kampioensbeker opgehaald. Natuurlijk ben je zo trots als een pauw op de Superhelden. Stiekem droom je al van nog meer bekers!
Relaxed!
De staff had nog een heerlijk relaxede repetitie in gedachten. Alle leden verzamelden zich om 11.00 uur op Sportpark De Hoogspanning te Assen. Een repetitie van drie uurtjes stond op het programma. De intensiteit, vooral voor de blazers, lag niet heel erg hoog. De concentratie was wel op peil. Een aantal onderdelen in de show werden behoorlijk efficient aangepakt. Dit alleen maar om het zelfvertrouwen en de routine te verhogen. De tijd vloog om en voor we het wisten stond de bus al klaar om ons richting het wedstrijdterrein te brengen.

Concentratie
Deze reis verliep met een tussenstop bij de omkleedlocatie. Rustig trok iedereen zijn of haar uniform aan, zodat in vol ornaat werd afgemarcheerd naar het Achilles-stadion. Het was inmiddels ongeveer half vier, zodra we daar arriveerden. Een klein kwartiertje kregen we de tijd om wat sfeer te proeven en een deel van Crescendo Opende te krijgen. Daarna was het zaak om zoveel mogelijk concentratie te pakken tijdens het inspelen.
Na een strakke, maar deels alternatieve warming-up, verzamelden de blazers, het slagwerk en de guard zich weer bij de ingang van het stadion. Inmiddels betrad Beatrix Hilversum het veld voor hun show. We hebben geprobeerd om ons er niet teveel door af te laten leiden. Dat lukte behoorlijk goed en de koppies stonden de goede kant op.
Kippevel
Vol vertrouwen betraden we het veld. De eerste klap was raak, de show liep lekker en de beste uitvoering van het jaar was een feit. Emotioneel gezien kwam er een fantastisch einde aan de show. We verklappen dit einde niet precies, maar de zeer indrukwekkende stilte op de tribunes veroorzaakte kippevel op de armen van alle leden. Je kon speld horen vallen op het droge gras van het stadion!
De uitslag werd vol spanning afgewacht. Gelukkig, we doen gewoon mee. Met 66 punten hebben we in de Corpsstyle, waar een andere puntensysteem wordt gehanteerd, een prima prestatie neergezet. Zeker als je beseft, dat er maar weinig wordt toegegeven op Beatrix Hilversum. Er lagen mogelijkheden, om bij de finals in de avond onze titel van Open Nederlands Kampioen te verdedigen.

Sateetje
Snel werd de bus opgezocht om naar het centrum te rijden. Daar stonden de bami, nasi en saté al klaar. Een geweldig initiatief om gezellig met z’n allen te chinesen. Iedereen had zijn eten gelijk binnen en we konden perfect toewerken naar ons laatste kunstje van de dag. Normaal gesproken waaieren de leden uit over alle snackbars in Assen.
Als titelverdediger, mochten we als laatste het veld betreden. Ook nu verliep de show mooi, zeker in de beleving van de leden. Het publiek was wederom muisstil tijdens het indrukwekkende slot. Als stunt verlieten we het veld al neuriënd en het is geweldig om te horen, dat het hele publiek zich stilhoudt. Erg alternatief, maar kicken om mensen stil te krijgen.

Verrassend!
We konden nu alleen nog maar afwachten! Was het genoeg om de titel te prolongeren? Zoals u misschien al heeft gelezen, kende het ODSC een verrassende winnaar. De VLS Band uit Wezep zette een zeer compleet en mooie show neer. Ze waren meer dan anderen klaar voor dit concours en namen zeer verdiend de beker mee uit Assen. Vanuit deze plek de welgemeende felicitaties. Achter Beatrix Hilversum werden we zeer nipt derde.
Natuurlijk een prachtig resultaat. De nieuwe show is er één, waarover gepraat gaat worden. Hij is nog volop in ontwikkeling, maar het is een project, waar je bij wilt horen. Natuurlijk zoeken we nog altijd nieuwe leden. Blazers, slagwerkers, dansers en guards. Iedereen is welkom!

Plaats een reactie