Nog geen reacties

Showband Marum in uitzending RTV Noord

Showband Marum heeft vliegensvlug haar medewerking verleend aan een uitzending van RTV Noord. In het programma “De week bekeken”, kwam de problematiek rond Buma/Stemra en Taptoe Groningen boven tafel. Momenteel is er op tv en in de kranten een openbare discussie tussen de organisatie van het evenement en de Buma. Dit over een heffing, die van Taptoe’s wordt gevraagd, die niet bij een bond zijn aangesloten en zelfstandig opereren als organisatie.

Showband Marum heeft een uiteenzetting van zowel Mr. De Boer (bestuurslid van Taptoe Groningen), als onze manager en interim-snare Arjan de Vries, muzikaal gesteund.
Lees verder voor een korte uitleg, over deze kwestie.

De Buma/Stemra vraagt van Taptoe Groningen een heffing van 7% plus BTW over de begroting. Dit om de componisten van de op deze Taptoe gespeelde muziekstukken financieel tegemoet te komen. Dat laatste is een logisch gegeven, zij componeren niet voor niks en verdienen het om er een vergoeding voor te krijgen. Het is interessant, om eens te kijken, waar men over wil heffen.
Buma/Stemra wil namelijk een percentage heffen over alle gemaakte kosten! Laat u een lekker diner bereiden, voor de deelnemers? Kijk uit, want het kost je nu 7 procent meer aan Buma-heffingen. Huur je een clown in? Onbedoeld sponsort hij Buma/Stemra. Huur je de Martiniplaza af, ook dan vangt Buma een percentage van 7 % van dat bedrag. Wij, als korps, betalen de Buma toch al geld, als we een nummer uitvoeren?
Showband Marum leeft van Taptoe’s en showoptredens. Dat is waar we voor oefenen en bloed, zweet en tranen in stoppen. Verdwijnen dit soort evenementen, dan kan het wel eens de doodsteek voor onze prachtige hobby worden. Zonder korpsen en orkesten, heb je ook geen componisten meer nodig!
We zien u graag op 10 november in de Martiniplaza, om ons aan te moedigen en Taptoe Groningen te steunen!

Plaats een reactie