Nog geen reacties

Showband Marum gaat “Rich 2010”

Showband Marum neemt het bekende ‘Channel One Suite’  van Buddy Rich als uitgangspunt voor het nieuwe showprogramma. De Marumers willen in 2010 een energieke jazzy show op de Taptoe- en contestvelden neerzetten. “Het is weer een totaal andere muziekstijl”, dan we in de afgelopen twee jaren als basis hadden voor de show”, legt staffcoördinator Jelle Roeper uit. “De virtuose muziek leent zich perfect voor een optreden vol snelheid, verrassingen en andere mooie momenten. We hebben als werktitel gekozen: Rich 2010!”

Volgens Roeper wordt de bewerking van Channel One Suite gebaseerd op de bigband versie van Buddy Rich. “Veel mensen kennen de show van de Blue Devils, maar wij gaan het anders doen. De eigen identiteit van Marum komt ook in dit programma weer bovendrijven, onze bezetting leent zich prima voor een eigentijdse bewerking van het bigband stuk. Om afwisseling in de show te brengen zullen we ook andere stukken muziek gebruiken. Af en toe moet je ook een andere sfeer kunnen neerzetten.”

buddy-richIn de komende maanden moet het programma meer vorm krijgen. Showband Marum kiest ook voor een andere repetitieopbouw. “De focus ligt in de wintermaanden vooral op het instuderen van de muziek”, zegt Roeper daarover. “Pas in het voorjaar beginnen we met de showrepetities. In korte tijd zullen we de drill instuderen en daarmee hopen we te voorkomen dat er teveel tijd tussen showrepetities zit, waardoor leden hun posities vergeten.”

Showband Marum maakte eerder al bekend zich meer toe te willen leggen in de (drum)corpsstyle. Hoewel wordt gesuggereerd dat de Groningers zich laten omvormen tot drumcorps, blijft de voor Marum zo kenmerkende instrumentenbezetting eerst van kracht. Met ‘Channel One Suite’ heeft de vereniging een sterk publieksgericht thema in handen. Het doel is om bezoekers van taptoes te vermaken met een energieke maar publieksvriendelijke corpsstyle-show. “Een hele uitdaging”, zegt de staffcoordinator. “Liefhebbers van stevige marsmuziek zitten niet altijd te wachten op een moeilijke corpsstyle show. Het is aan ons om ook de interesse van die mensen te kunnen trekken. Aan de keuze van het thema hoeft het niet te liggen.”

[flashvideo file=/wp-content/themes/showbandmarum/filemanager/mp3/2009/10/27/1/Buddy.mp3 height=24 /]


Gebruik de bevenstaande media speler voor een impressie van Channel One Suite van Buddy Rich.

Plaats een reactie