Nog geen reacties

Sfeervolle Taptoe Rabenhaupt

Ieder jaar op 28 augustus staat de stad Groningen in het teken van Bommen Berend, de viering van het Gronings Ontzet. Showband Marum was uitgenodigd om afgelopen dinsdag op te treden tijdens Taptoe Rabenhaupt op de Vismarkt.

Na een korte streetparade door de binnenstad en showoptredens van Excelsior Groningen, DOS Ulrum en  Crescendo Opende, was het de beurt aan Showband Marum om het taptoeterrein te betreden. Deze taptoe voelde als een thuiswedstrijd en er stonden tussen de vele toeschouwers dan ook veel Showband Marum-supporters op de Vismarkt. Ondanks de onaangename ondergrond van kinderkopjes verliep de show erg goed, de leden hadden in de korte zomerstop duidelijk wat energie opgespaard en de show werd dan ook geëindigd met een fantastisch applaus.

Het optreden op Taptoe Rabenhaupt was extra speciaal vanwege het feit dat deze werd opgedragen aan de slachtoffers van de aardbeving in Noord-Italië, afgelopen juni. De showband zou in juli afreizen naar het Italiaanse dorp San Felice en daar optredens verzorgen tijdens het muziekfestival “Quando la Banda passo”. Helaas kon deze trip niet doorgaan vanwege de gevolgen van de aardbeving voor deze prachtige stad. Toch voelt de club zich vanwege eerdere bezoeken zó verbonden met San Felice en het festival, dat ze hebben besloten om de organisatie financieel te steunen. Want niet alleen het dorp, maar ook het festival moet weer overeind geholpen worden. De opbrengst van het optreden op de Rabenhaupt Taptoe komt dan ook geheel ten goede aan San Felice, in de hoop dat het fantastische muziekfestival in de toekomst toch weer kan plaatsvinden.

Met het optreden tijdens deze sfeervolle taptoe is het naseizoen begonnen voor Showband Marum. Er staat de leden nog enkele mooie optredens te wachten, waaronder aanstaande zondag het wereldberoemde en altijd bijzondere Bloemencorso Zundert. In tegenstelling tot voorgaande jaren zendt Omroep Brabant geen live-registratie uit maar zal er een samenvatting worden gemaakt. We houden jullie op de hoogte!

Plaats een reactie