Nog geen reacties

Score Showband Marum gerectificeerd

De score van Showband Marum op het WMC is gerectificeerd. Het blijkt dat we in eerste instantie zes punten te weinig hebben gekregen. Hierdoor is ons puntenaantal nu 1195.50 en dat betekent eveneens een stijging in het klassement. Want Showband Marum is hiermee Beatrix D&BC uit Hilversum voorbij gestegen en bezet nu de tweede plaats in de rangschikking van de Nederlandse deelnemers in de Corpsstyle Class.

Afgelopen zondagavond kwam deze telfout aan het licht bij het bestuderen van de juryformulieren. Naast een formulier waarop alle scores worden opgeteld (totaalrecap), krijgen de deelnemers ook de papieren, waarop door de juryleden de waarderingen worden ingevuld. Volgens de totaalrecap kreeg Marum op het onderdeel Percussion Performance de punten 81/100 (Vocabulary) en 91/100 (Excellence). Echter op het door het betreffende jurylid geschreven juryformulier stond het cijfer 87 voor het onderdeel Vocabulary. Waarschijnlijk is er bij het digitaal invoeren van deze scores op de totaalrecap een leesfout ontstaan en is de score op dat onderdeel onjuist overgenomen.
Op maandagmiddag heeft Showband Marum officieel protest ingediend bij het Wereld Muziek Concours. Het WMC-bestuur heeft daarna overleg gehad met juryvoorzitter Henk Smit en men heeft besloten om dit protest, na intern onderzoek, goed te keuren. Vandaag is dit door artistiek leider Harry Reumkens aan de voorzitter van Showband Marum bevestigd.
Deze score betekent voor ons een enorme stimulans. Ondanks de regen en de harde wind, die het ons moeilijk hebben gemaakt, nestelen we ons in de Nederlandse top van de Corpsstyle Class. Een geweldige prestatie waar we apetrots op zijn!

Plaats een reactie