Nog geen reacties

Rodermarktparade, met passie?

Passie is het thema van de Rodermarktparade op zaterdag 22 november te Roden. Prachtige praalwagens met passie voor de middeleeuwen, schaatsen, natuur, sprookjes, enzovoort. Echter geen passie voor muziek, geen praalwagen die dit thema had verkozen.
Om de passie voor muziek toch een plek te geven in deze parade die al voor de zoveelste keer werd georganiseerd waren er een aantal bands uitgenodigd. Onder andere Gruno’s Postharmonie met hun passie voor marsen, showband Noordenveld met hun passie voor hun eigen parade, het Pasveerkorps met hun passie voor marsparade en Showband Marum met hun passie voor publieke aandacht en applaus.
Voor al deze passie was er de gelegenheid in deze parade. Hij was lang genoeg om wat te laten zien en horen en er was meer dan voldoende publiek aanwezig. Om naast de belangstelling voor de mooie wagen ook nog een open doekje te krijgen voor ons “eigen ding” was de uitdaging en daar zijn we goed in geslaagd.
Toch zullen heel veel bezoekers van de Rodermarktparade zich ten tijde van en achteraf afgevraagd hebben voor wie ze nou zo enthousiast waren. Vaak hoorde je onderweg: “en wel binn’n dit nou” oftewel men kende ons niet.
Eigenlijk wel treurig dat we in onze eigen regio nog dergelijke opmerkingen ontlokken. Nergens vermelden we onze naam, niet op de contra’s, niet op de bassdrums, geen vaandeldrager en ook onze begeleiders waren in hun eigen kloffie.
Daar moeten we wat aan gaan doen, je ontlokt positieve reacties en toch wordt het je niet toegeschreven. Misschien toch maar weer een logo op de bassdrums en onze begeleiders in tenue met opdruk, er werd zelfs geopperd achteraf om Gerard Venema te promoveren tot vaandeldrager, al is dit laatste niet helemaal meer in zwang.
De komende tijd gaan we aan de weg timmeren in de regio, nieuw elan, nieuw imago, nieuwe show, nieuw uniform, jubileum, het moet straks zo zijn dat Showband Marum niet alleen een begrip is in Nederland maar ook in de regio.
Dit klinkt een beetje als de verkeerde volgorde, maar helaas, het is niet anders.
Dus aan de slag, Marum en het Westerkwartier veroveren, daar moet men gek zijn van Showband Marum, daar moeten onze nieuwe leden vandaan komen. Mensen met passie, met passie voor muziek en show, ze zijn er vast, maar ze kennen ons niet goed genoeg.
Op naar de Open Dag op 6 oktober en, zegt het voort: ook Marumers en Westerkwartierders, onze buren en regiogenoten, ze zijn van harte welkom.

Plaats een reactie