Nog geen reacties

Reünie: Herinneringen ophalen en vooruit kijken

Showband Marum heeft een prachtige reünie achter de rug. Ongeveer tweehonderd (oud) leden verzamelden zich in de grote zaal van ‘De Kruisweg’ te Marum. Vele herinneringen konden worden opgehaald bij de foto’s, krantenartikelen en video’s. Toch werd er ook uitgebreid vooruitgekeken, zoals u wel kunt lezen in de speech van de voorzitter. Hoogtepunt daarbij was de presentatie van het nieuwe uniform. De Kruisweg was voor de gelegenheid omgebouwd tot een bron voor herinneringen. Bij binnenkomst werden de – in de meeste gevallen iets oudere – gezichten op de foto gezet. Al snel komt iedereen bekenden tegen en wordt het een gezellige boel. De dag wordt rond 14.00 uur geopend met een kort concert van de Showband. Halverwege neemt Piet van Houten als voorzitter het woord. In een mooie speech blikt hij terug op de mooie geschiedenis van de band. Daarnaast is het volgens hem ook zaak om vooruit te kijken en in te spelen om de nieuwe ontwikkelingen in het wereldje.
Dat zal overigens de rode draad blijken van de dag. De contrasten zijn groot. Kwamen vroeger alle leden uit het dorp zelf, nu reist iedereen wekelijks vele kilometers om hun hobby uit te oefenen. Zo hebben we bijna een heel Friese kolonie in de band en wonen maar liefst 15 mensen uit de huidige groep leden en instructeurs in de stad Groningen. Gelukkig mengt iedereen – oude en nieuwe leden – zich onder elkaar en worden ervaringen uitgewisseld. Het is ook leuk om te zien, dat sommige nieuwelingen zich gretig meester maken van de geschiedenis. Zij hebben natuurlijk geen weet, van de stijl en identiteit waaruit het huidige Showband Marum is ontwikkeld.
Nog een groot contrast kwam bij de voorlopige presentatie van het nieuwe uniform. Laten we vast zeggen, dat er nog niks van wordt gepubliceerd. Pas als alles klopt, de details zijn toegevoegd en de pakken zijn gefabriceerd, kunt u als lezer ook een glimp opvangen. Tot die tijd, weten alleen de aanwezigen, dat Marum straks zeer sjiek en vernieuwend de velden zal betreden. Want dat was het nieuwe uniform wel! De ontwerpers hebben de band een origineel en eigenwijs uniform voorgeschoteld. Iets waar men over zal gaan praten. Het pak is op geen enkele wijze te vergelijken met een van de eerdere uniformen. Wordt u al nieuwsgierig?
Na de presentatie van het uniform, werd een trailer vertoond van de nog uit te brengen Jubileum dvd. Momenteel zijn we druk bezig met het verzamelen van materiaal. Alle WMC-shows, tv-uitzendingen en hoogtepunten worden op de schijfjes gezet. Daarmee ontstaat er een prachtig document, waarin de rijke historie wordt vastgelegd. De trailer staat op de site en daar kunt u zich ook alvast inschrijven voor het bemachtigen van de uiteindelijke dvd.
Ook de vriendenvereniging nam de nodige aandacht. Deze club mensen betekent heel erg veel voor Showband Marum. Door hun acties en evenementen worden we financieel gesteund. Deze club heeft dan ook een groot aandeel in de aanschaf van het nieuwe uniform. De vriendenvereniging zoekt nog nieuwe leden, dus meldt u aan bij hen. Het is een geweldige manier om betrokken te blijven bij Showband Marum. Ook tijdens deze reünie boden ze de voorzitter weer een behoorlijk aan.
Na alle presentaties en vele gesprekken is het tijd om te genieten van een warme hap. ‘De Kruisweg’ schotelde ons een uitgebreid warm buffet voor, waar flink van werd genoten. Aan de vele tafels werd het al snel gezellig, vaak als vanouds. Na het diner kon er in de grote zaal nog worden genoten van de vele krantenknipsels en foto’s. Sommigen zochten de weg naar huis weer op en dat is ook wel logisch als je helemaal heen en weer komt uit Rotterdam! Anderen bleven hangen tot dat de deuren van de Kruisweg ook voor ‘het gewone volk’ open gingen. Tot diep in de nacht bleven een aantal hangen om de reünie af te sluiten.
Een mooie dag, waar nog lang over wordt nagepraat. Wij zullen in de komende dagen zoveel mogelijk plaatsen

Plaats een reactie