Nog geen reacties

Rasteder Musiktage

Afgelopen zaterdag nam Showband Marum deel aan de Rasteder Musiktage. Ieder jaar organiseert Showband Rastede het European Open Championship. Niet alleen voor showbands, maar ook voor brassbands, fanfares en harmonieorkesten is “Rastede” een begrip, niet alleen vanwege de wedstrijden maar ook vanwege de avonden in de feesttent. We waren dan ook blij dat we, nadat de trip naar Italië die op de agenda stond was gecancelled, ons alsnog last-minute konden inschrijven voor Rastede.

Vrijdag vertrok de bus rond 18.00 uur richting Duitsland. Na een reis van zo’n 2,5 uur arriveerden we in Wahnbek, en dorpje ongeveer 5 km van Rastede. Vanwege de late inschrijving hadden we niet meer de luxe van een slaapaccommodatie dichtbij het wedstrijdterrein, maar dit onderkomen was ook zeker niet verkeerd; een grote sporthal met nette douches en aangrenzend een sportveld. Bij aankomst installeerden de leden zich en werd al snel begonnen met de showrepetitie. Want behalve dat Rastede vooral erg gezellig is, moest er natuurlijk ook worden gepresteerd! Rond 22.00 uur werd de repetitie beëindigd met een redelijke run waarna iedereen zich richting het pleintje begaf waar de hapjes en drankjes al klaar stonden en tot in de late uurtjes werd gefeest.

Zaterdagochtend stipt om 7.00 uur werd iedereen gewekt door waarschijnlijk de hardste klap die de gong ooit had gehad….. Na een goed ontbijt stond (bijna) iedereen een half uur eerder dan gepland, om 8.30 uur, klaar op het sportveld voor de repetitie. Het was zo vroeg op de dag al erg warm en de repetitie was dan ook redelijk zwaar. Desondanks werd er afgesloten met een veel betere run dan de avond daarvoor. Rond 11.30 uur werd de vrachtwagen ingeladen en werden we met de bus opgehaald en vertrokken we naar Rastede. Hier hadden we nog even een uurtje om rond te kijken op het terrein, shows te kijken en even bij te praten met de vele aanwezige bekenden, er waren namelijk erg veel korpsen uit Nederland op het Duitse evenement afgekomen.

Om 13.30 uur werden de bossen rondom het terrein opgezocht voor een rustige warming-up in de schaduw. Rond 15.45 was het showtime.  Ondanks de hitte die z’n uitwerking had op de show, en waar met name de blazers toch wel veel last van ondervonden, werd “Rapsodia Real” erg goed ontvangen door het aanwezige publiek; de tribunes zaten vol en het publiek liet goed van zich horen! Lang niet iedereen kwam tevreden het veld af, maar de staff gaf gelukkig aan dat dit, zeker visueel gezien, absoluut een van de beste shows van het seizoen was!

Na de show kon iedereen tot de finale gaan en staan waar men wilde. Wat eerst als een nadeel werd gezien bleek achteraf toch niet zo verkeerd; omdat we zo vroeg in het programma stonden hadden we nu alle tijd om met z’n allen te genieten van het mooie weer, de shows, de currywursten en een Duits biertje. Om 21.30 uur werd er verzameld bij de vrachtwagen om ons klaar te maken voor de finale. Net toen iedereen was omgekleed kwam echter het bericht dat we niet mee konden doen aan de finale; vanwege de late inschrijving en dus ook late reservering van de bus, was het niet gelukt vervoer te regelen voor het hele weekend. Een Duitse maatschappij kon ons terug naar Wahnbek brengen, echter wel meteen om 23.00 uur. De ervaring heeft geleerd dat de finale in Rastede altijd lang duurt en er werd besloten dat alleen de DM’s en captain guard het veld op gingen voor de finale. Uiteindelijk behaalden we een 10e plaats met 80.75 punten. Minder punten dan op het ODSC… hier waren we uiteraard niet erg blij mee, maar al gauw relativeerden we de uitslag; de show groeit met de week, het individuele niveau ook en dit was waarschijnlijk de beste show van het seizoen! Meer konden we niet. Terug bij de sporthal bleek dat we geen feesttent in Rastede nodig hadden voor een feestje, en met de hele groep hebben we dan ook nog een fantastische avond gehad.

Zondag konden we helaas niet deelnemen aan de finalewedstrijden in Rastede vanwege een al eerder geboekt optreden in Norg. Na een goed ontbijt werden we om 10.00 uur dan ook opgehaald voor de terugreis. Het optreden tijdens de Norgerlympics was enigszins rommelig. Desondanks verliep de show redelijk netjes. Al miste er wel de nodige energie; iedereen was totaal uitgeblust na zo’n vermoeiend weekend. Na het optreden vertrokken we gauw naar Marum, waarna iedereen gauw naar huis toog en waarschijnlijk gauw de nodige slaap ging inhalen…

We kijken terug op een geweldig weekend met z’n allen. Er is hard gewerkt,we hebben een goede show gedraaid, volop gezelligheid en last but not least: de begeleiding en catering was op en top. Aly, Elly & Lillian bedankt voor de goede zorgen!

httpv://www.youtube.com/watch?v=WDJd_HgJ7JE&feature=youtu.be

Plaats een reactie