Nog geen reacties

Rasteder Musiktage: een geweldig weekend!

Afgelopen weekend stonden de Rasteder Musiktage op het programma, een festival waar je als muzikant of lid van een showband zéker een keer geweest moet zijn!

Zaterdag vertrok de bus om 12.00 uur vanuit Marum om, met een kleine tussenstop om onze leden uit Groningen op te pikken, in een keer door te rijden naar de plaats van bestemming. Want vanuit Marum is het Duitse Rastede slechts anderhalf à twee uurtjes rijden, en dat is vergeleken met de kilometers die we soms op een dag afleggen voor optredens eigenlijk helemaal niet zo ver!

In Rastede aangekomen gingen we eerst naar de basisschool waar we het weekend zouden bivakkeren. Geweldig dat heel Rastede meewerkt aan dit evenement, en dat de deelnemers in scholen e.d. in het dorp terecht kunnen! De bus kon worden uitgeladen, er werd een slaapplekje bemachtigd in de klaslokalen en het installeren kon beginnen; de lokalen lagen in no-time bomvol! Behalve in de school was er ook rondom de school volop gezelligheid; in een hoekje van het trainingsveld werden de tenten opgezet door enkele familieleden die als supporters met ons mee waren, een heuse privé-camping!

Nadat alles goed en wel was klaargemaakt kon de repetitie beginnen. Erg handig dat naast de school een sportveld lag, dat scheelde veel heen-en-weer gesjouw! Ondanks dat de regen op een gegeven moment met bakken uit de hemel viel verliep de repetitie goed, muzikaal werd een en ander doorgenomen, er werd een stevig M&M blokje gelopen en de repetitie eindigde met het doorlopen van de show per deel. Na de repetitie kleedden we ons om in de school waarna we op het wedstrijdterrein werden verwacht voor de broodmaaltijd. Nadat iedereen weer wat energie had opgedaan kon de warming-up beginnen waarna we snel door konden naar het wedstrijdveld. Hier werden we vol enthousiasme aangekondigd door de speaker en was het showtime! Ondanks de hitte liepen we een redelijke show. Muzikaal ging niet alles helemaal goed, en de vermoeidheid speelde ook zijn parten. Maar al met al reageerde het aanwezige publiek enthousiast en werd de show goed ontvangen. Doordat we zo vroeg in het avondprogramma moesten konden we na de show bijkomen en van de sfeer van de Rasteder Musiktage proeven! Een groep ging bij de warming-up van o.a. Beatrix’ kijken, de ander bijkletsen met de vele bekenden op het terrein, de shows werden gekeken en ook de currywursten en andere Duitse lekkernijen gingen er prima in!  De retreat duurde lang maar met een plaatsing voor de volgende dag (82.25 punten) en een prachtige vuurwerkshow werd dit weer goed gemaakt! Na de retreat barstte het feest los in de feesttenten, wat een gezelligheid!

Om half 1 vertrokken we met z’n allen richting de school, en hier zette het Showband Marum-feestje zich voort op het schoolplein! Een fantastische avond met de hele groep, en de gezelligheid duurde tot in de zeer late uurtjes….

’s Ochtends werd het ontbijt maar overgeslagen en sliepen de leden uit voor zover dit kon. Om 10 uur moesten de lokalen weer spik en span zijn, en om 11 uur begon de repetitie. De warme bakker in het dorp werd nog zo ongeveer leeg gekocht en al vóór elfen stonden de meeste leden alweer op het veld. De jarige Robert ontving voor ongeveer de 6e keer ‘Lang zal hij leven’, nu gespeeld door zijn mede-blazers en toen ook de staff was gearriveerd kon de repetitie beginnen! Het zonnetje scheen, de concentratie was er en er werd een uur erg hard gerepeteerd, dit beloofde wat voor de show die komen ging! Met de bus vertrokken we na de repetitie weer naar het wedstrijdterrein, hier konden we nog gauw een warme maaltijd eten en daarna moest er ook alweer worden omgekleed en ingespeeld.

Na een heerlijke warming- up vertrokken we in formatie naar het veld, en kon Moz’Art beginnen! De tribune zat deze keer een stuk voller en er waren ook veel Marum-supporters naar Rastede afgereisd om te supporteren, erg leuk! De show verliep over het algemeen een stuk beter dan zaterdag, er zat veel meer energie in en dit kon tot aan het einde worden volgehouden! Tevreden kwamen de meeste leden, en ook de staff, dan ook het veld af!

Uiteindelijk werd Marum 7e met 82.5 punten. Na de erg lange retreat vertrokken we rond 19.00 uur weer richting Groningen. Het was een weekend waar nog lang over zal worden gesproken, we hebben hard gewerkt maar ook erg veel gelachen en genoten met z’n allen!

De zomervakantie staat voor de deur… Komende vrijdag zal er nog een optreden dichtbij huis zijn, namelijk  tijdens de presentatieweek van Kunst-bedrijven Westerkwartier, de muziekschool waar Showband Marum mee samenwerkt. Het optreden zal plaatsvinden bij het Openluchttheater Podium Nienoord aan de Bosweg te Leek, aanvang 19.30 uur. Hierna zal op een gepaste manier, namelijk met een barbecue voor de gehele vereniging in Noordwijk, de zomervakantie worden begonnen!

De foto’s staan in het foto-album, video’s zullen z.s.m. volgen maar dit zal waarschijnlijk wel even duren i.v.m. vakantie!

Plaats een reactie