Nog geen reacties

Primeur WMC-shows op “Take One”

Afgelopen zaterdag was het Cambuurstadion te Leeuwarden het decor voor de grote WMC-try out “Take One”. De samenwerking tussen de verschillende noordelijke topkorpsen bracht in 2009 de eerste succesvolle editie van Take One. Gister vond de tweede editie van dit bijzondere evenement plaats. Al vroeg in het optredensseizoen, en met nog dik twee maanden voor de boeg voordat het WMC plaatsvindt, toonden Jong Advendo, Crescendo, DINDUA, Takostu, Showband Marum, Advendo en Pasveer hun WMC-shows voor de vele aanwezigen.

Voor Showband Marum was het een spannende dag. Slechts drie weken geleden is tijdens het werkweekend de show helemaal ingestudeerd en de afgelopen weken is er hard gewerkt om de show “publieksklaar” te maken. En dat is gelukt! Na twee goede repetities op vrijdagavond en zaterdagochtend reisde Marum zaterdagmiddag samen met DINDUA en Crescendo af naar Leeuwarden. Daar was voldoende tijd om ons in het spelershome van Cambuur voor te bereiden op het allereerste optreden van het seizoen. Rond kwart voor drie kon er worden ingespeeld en werd er een fantastische muzikale run neergezet. Het was duidelijk; iedereen had ontzettend veel zin om de WMC-show “Queen, A Spanish Rhapsody” een prachtige primeur te geven!

takeone_showband_marum_20130427_1525214754 takeone_showband_marum_20130427_1454461293

Rond kwart voor vier was het aan Showband Marum de eer het veld te betreden. De hoofdtribune zat zo goed als vol en tijdens de opmars brak het zonnetje door wat maakte dat het kleurrijke geheel van Marum prachtig uitkwam. De show verliep niet vlekkeloos, maar dat was ook niet de doelstelling. Het belangrijkste was dat er een goede eerste show werd neergezet. De energie was aanwezig en het publiek reageerde enthousiast. De staff heeft van de staffleden en jurylid Robby Overvliet veel tips meegekregen hoe het programma tot aan het WMC nog verbeterd kan worden. De komende weken zullen dus in het teken staan van het invoeren van deze verbeteringen om het programma uit te laten groeien tot een fantastisch product!

Niet alleen Showband Marum, maar alle deelnemende korpsen wisten indruk te maken op het publiek. Het niveau is nu al hoog, wat veel belooft voor het WMC komende zomer. Tijdens de afterparty werden de shows teruggekeken, werd er bijgekletst met collega-korpsen en werd er volop gezongen en gedanst. De samenwerking van de noordelijke korpsen heeft ertoe geleid dat ook de tweede editie van Take One als een groot succes kan worden bestempeld. En iedereen is het erover eens; Take One is een fantastisch evenement voor de showwereld en we kunnen alleen maar hopen dat dit ook in 2017 weer mogelijk kan worden gemaakt.

Take One_4 Take One

De kop is eraf, het optredensseizoen is begonnen! De showband heeft nu twee dagen de tijd om bij te komen want op Koninginnedag zal Showband Marum te zien zijn in Marum en de dag erna zal er worden afgereisd naar het Belgische Genk waar de 1 mei-feesten een groots bezocht spektakel beloven te worden!

Plaats een reactie