Nog geen reacties

Primeur WMC-shows bij Take One

Zeven noordelijke topkorpsen, waaronder Showband Marum, laten op zaterdag 27 april hun nieuwe show voor het Wereld Muziek Concours (WMC) voor het eerst zien aan het grote publiek. Het evenement Take One krijgt de primeur van de nieuwe showprogramma’s, waarmee de korpsen een gooi willen doen naar een topklassering bij het WMC in Kerkrade, dat wordt gezien als de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten. Het Cambuurstadion in Leeuwarden is het decor van het showspektakel.

Het is voor de tweede keer dat de korpsen de handen ineen slaan voor het organiseren van een gezamenlijke ´try-out’. De vorige editie van Take One, in 2009 in Sneek, trok ongeveer duizend toeschouwers. Take One is een geweldige mogelijkheid voor muziekliefhebbers en fans om al vroeg in het seizoen de WMC-shows van Pasveerkorps Leeuwarden, Advendo Sneek, Showband Marum, Crescendo Opende, Takostu Stiens, Jong Advendo Sneek en Showkorps DINDUA Oldekerk te bekijken.

De deelnemers gebruiken Take One om hun shows verder te ontwikkelen. Zo zullen instructieleden van de deelnemers samen met een officieel jurylid (Robby Overvliet) alle shows bekijken en elkaar voorzien van tips en feedback. Ze zullen daarbij vooral letten op de entertainment waarde, de inhoud van de muziek en de figuraties. Het overleg vindt plaats in besloten kring en er worden geen punten uitgedeeld voor een ranglijst. In de resterende weken tot het WMC kunnen de korpsen die positieve feedback nog doorvoeren in de showprogramma’s.

Take One begint 27 april om 14.00 uur in het Cambuurstadion. Rond 18.00 is het laatste optreden afgelopen. Take One is absoluut geen taptoe, maar een try-out. Bezoekers betalen bij de ingang een kleine bijdrage voor de onkosten. De ongeveer 300 muzikanten hopen niets liever dan dat de tribunes helemaal vol zitten bij hun eerste uitvoering van de WMC-shows.

Plaats een reactie