Nog geen reacties

Prima DCN-debuut voor Marum

Afgelopen zaterdag behaalde Showband Marum 56,65 punten tijdens DCN Contest Huizen. Marum is tevreden met de behaalde 6e plaats in het deelnemersveld van acht korpsen, zeker gezien dit haar allereerste contest binnen de DCN competitie was.

Na een prima repetitie vrijdagavond verzamelden de leden zich zaterdagochtend om 9.30 uur alweer op het sportveld in Nuis. De zon scheen al volop, dit beloofde een pittige repetitie te worden in de warmte. De korte broeken en zonnebrillen kwamen dan ook snel uit de tas, evenals de flessen water en zonnebrand!

Na een goede warm-up van de verschillende secties, zowel muzikaal als M&M, werden part 3 en 4 van de show aangepakt. Er werd vooral veel aan de drill van part 4 gewerkt, het tempo is flink opgeschroefd waardoor het vooral voor de guard aanpoten was! Uiteraard eiste de warmte zijn tol deze repetitie maar desondanks volgde er na middagpauze, waarin iedereen even kon bijkomen en opladen, nog een nette run.

Na de run vertrokken we naar buurdorp De Wilp waar we een optreden mochten verzorgen op Muziekfestival De Wilp. ‘EnRICHment’ liep prima, afgezien van een ietwat anders geplande maar achteraf toch ook wel lachwekkende opening. Het publiek genoot zichtbaar van de show en ook de leden kwamen tevreden van het veld af. Blij met een goede show maar vooral ook blij met het feit dat het warme uniform weer uit mocht en dat er even tijd was om thuis te douchen, te eten en op te laden want de dag was nog lang niet voorbij!

Om 17.00 uur vertrokken we met de bus richting Huizen voor onze eerste DCN contest. Best spannend: wat konden we verwachten en hoe werd er op onze show gereageerd? In Huizen aangekomen hadden we helaas geen tijd om even sfeer te proeven; we moesten meteen beginnen aan het ritueel voor iedere show: bus en vrachtwagen uitpakken, omkleden, instrumenten poetsen, ventielen smeren, haar & make-up, equipment bijelkaar zoeken, en alle andere persoonlijke ritueeltjes. Hierna vertrokken brass, percussion en guard apart naar een rustig plekje een eindje vanaf het contest-terrein voor een korte warm-up voorafgaand aan de show. Rond 8 uur, als 4e in de Premier Class, was het showtime voor Marum en konden we het wedstrijdveld betreden. De hi-hat begon, de leden maakten zich klaar op het veld en het feestje wat ‘EnRICHment’ heet kon beginnen! De show liep redelijk goed, alweer veel beter dan ’s middags, het publiek was enthousiast en er hing een goede sfeer op het contest-terrein. Dit smaakte naar meer!

Uiteindelijk was de show goed voor een 6e plaats met 56,65 punten. De leden kwamen na de retreat met gemengde gevoelens het veld af. De één tevreden, de ander teleurgesteld… maar over het algemeen heeft iedereen een goed gevoel overgehouden aan ons DCN debuut in Huizen! Het was toch afwachten hoe dit uit zou pakken maar de competitie is spannend, we doen goed mee en er is zeker meer mogelijk!

Duidelijk is wel dat er nog veel verbeterpunten in de show zitten waar hard aan zal worden gewerkt! Er zullen nog enkele – redelijk drastische – veranderingen in de drill worden doorgevoerd, er zal hard worden gewerkt aan de loopstijl en ook enkele muzikale fragmenten zullen worden veranderd. Er is dus nog genoeg te doen voordat de leden over twee weken van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Vanaf eind augustus staan er weer veel repetities gepland zodat we 11 september tijdens de DCN Finals in Dordrecht optimaal voor de dag kunnen komen!

Premier Class eindranking
Ranking Korps score
1 Jubal 69.50
2 Juliana 68.75
3 Beatrix 68.10
4 Starriders 59.45
5 Con Spirito 57.40
6 Showband Marum 56.65
7 Calypso 55.75
8 The Devils 51.10

Kijk voor de volledige recaps op www.drumcorpsnederland.nl

Plaats een reactie