Nog geen reacties

Plannen nieuw clubgebouw beëindigd

Showband Marum stopt met de plannen voor een nieuw clubgebouw. De vereniging vindt het op dit moment een te groot risico om een langdurige financiële verplichting aan te gaan. De showband had het gymlokaal aan de Sportlaan in Marum op het oog als nieuw onderkomen. Aan de plannen voor het clubgebouw is drie jaar lang intensief gewerkt door het bestuur, een bouwcommissie en de gemeente Marum. Het doel was om van het gymlokaal een centrum voor amateuristische kunstbeoefening te maken, met plek voor iedereen uit de regio.

De plannen voor een grondige verbouwing van het gymlokaal lagen al klaar. Ook waren verschillende subsidies toegezegd en was het grootste deel van de financiering rond. We zien echter ook dat steeds minder mensen actief zijn in het verenigingsleven en willen geen onnodig risico lopen.

De bestuursleden van Showband Marum vinden het ontzettend jammer dat ze gisteravond dit besluit hebben moeten nemen. Wel ziet de vereninging de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet. Marum richt zich vanaf nu op het Wereld Muziek Concours in 2013. Tot die tijd heeft de band nog verschillende optredens in binnen- en buitenland. Zo reist de showband in augustus vijf dagen lang af naar het prachtige Zuid-Franse Dax en staat ook deelname aan het EK Show in het Duitse Rastede op het programma. Ook de prestaties van de afgelopen tijd liegen er niet om; afgelopen winter werd Intension Winterguard nog Nederlands Kampioen en vorig weekend won de jeugdband, SWJK Marum/Opende, de Open Dutch Showcorps Championships.

Plaats een reactie