Nog geen reacties

Persbericht Cultura!

Cultura is een nieuw cultureel evenement, wat op 23 augustus de gemeente Marum op de kaart moet gaan zetten. In het park achter het Marumer gemeentehuis worden muziek, entertainment, eten, kunst, drinken en ontspanning samengesmolten. Dit alles vindt plaats in een zomerse en mediterrane sfeer, waarin men kan slenteren, flaneren en rondkijken. Verschillende workshops, optredens en kraampjes maken deze sfeervolle locatie tot hét middelpunt van het Westerkwartier.
Het evenement, wat je kunt zien als het jonge broertje van evenementen als ‘De Parade’ en ‘Noorderzon’, wordt georganiseerd vanuit Showband Marum. Deze vereniging viert dit jaar haar 50-jarige jubileum en wil iets terugdoen voor de steun van de Marumers in al die jaren. Het speciaal aangestelde jubileumcomité is al maanden bezig met de organisatie van dit nieuwe cultuurfestijn. Samen met de inbreng van Showband Marum is er een zeer veelzijdig en hoogstaand programma samengesteld.
Cultura begint in de middag en duurt tot ongeveer 01:30 uur. In het middagprogramma treden diverse artiesten op en zijn er diverse workshops. Natuurlijk is er voldoende te eten en te drinken, waaronder zwak alcoholische dranken. Over het gehele terrein verspreid staan kraampjes van waaruit voornamelijk exotische producten verkocht worden. Een aantal kraampjes geeft kunstenaars uit Marum de gelegenheid hun werk tentoon te stellen. Daarnaast hebben ook middenstanders de gelegenheid hun producten te verkopen. Tussen het middagprogramma en het avondprogramma in, hebben de bezoekers de gelegenheid om een maaltijd te gebruiken.
In het avondprogramma staat het hoofdpodium aan de noordzijde van de vijver in het teken van het concert “Drum ’n Brass”. Showband Marum, Wielrijderskorps Crescendo Opende en Brassband De Bazuin Oenkerk geven dit concert welke begint met lichte muziek. Via brass, drums, soul, rap en streetdance mondt het concert uit in een optreden van DJ Kay Wilder. In het concert zit ook nog een gastoptreden van djembéspecialist Moustapha Seck. Tijdens het concert kunnen de bezoekers aan de drie andere kanten van de vijver zitten of langs de kraampjes lopen. In de vijver worden tijdens het concert vuurpotten ontstoken.
Tijdens het einde van het concert start DJ Kay Wilder en kunnen de bezoekers nog tot 00:30 flaneren, eten en drinken. Daarna borduurt uitgaansgelegenheid “De Kruisweg” voort op het programma van deze avond met een spetterende afterparty.
Voor meer informatie kunt u terecht bij http://www.cultura-marum.nl/

Plaats een reactie